Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Alimentarea cu energie electrică a echipamentelor medicale din Secţia ATI Covid a SJU „nu este realizată pe baza unui proiect întocmit de personal autorizat”

>„S-a constatat că unitatea noastră are anumite deficienţe care ar putea pune în pericol siguranţa şi chiar viaţa pacienţilor şi a personalului unităţii, în condiţiile izbucnirii unui incendiu” se subliniază în nota de fundamentare a SJU, prin care se cer fonduri pentru remedierea deficienţelor 

Consiliul Judeţean Suceava va aloca 620.000 de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor şi a securităţii de funcţionare a secţiei medicale pentru tratarea pacienţilor cu cazuri moderate şi severe de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Disponibilizarea de fonduri din bugetul judeţului survine solicitărilor Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, aceasta urmând a fi aprobată în şedinţă ordinară a delibrativului judeţean.

Propunerea legislativă aparţine preşedintelui Gheorghe Flutur, finanţarea vizând fosta secţie ORL de la etajul VII al unităţii spitaliceşti de urgenţă, în care la această dată funcţionează Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) Covid-19. Solicitările, formulate în baza unor analize făcute de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”  Suceava şi de Direcţia de Sănătate Publică Suceava se referă, în primul rând, la proiectarea şi executarea instalaţiilor electrice, valoarea lor estimată fiind de 450.000 de lei.

Conform proiectului de hotărâre, cât şi notei de fundamentare a Spitalului Judeţean de Urgenţă, alocarea financiară are „scopul remedierii neconformităţilor constate în urma unui control efectuat de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  Suceava”.

„S-a constat că unitatea noastră are anumite deficienţe care ar putea pune în pericol siguranţa şi chiar viaţa pacienţilor şi a personalului unităţii, în condiţiile izbucnirii unui incendiu” se subliniază în nota de fundamentare a SJU. Tot potrivit acesteia, raportul de control al ISU arată că în Secţia ORL „se utilizează prelungitoare pentru alimentarea mai multor echipamente medicale de la aceeaşi priză, modificările şi soluţiile folosite nefiind realizate în baza unui proiect întocmit de personal autorizat”, impunându-se un termen de 120 de zile pentru remedierea deficienţelor. De asemenea, se are în vedere achiziţionarea a 20 de rampe orizontale de perete tip ATI  pentru gaze medicinale, oxigen şi aer comprimat, cu o valoare totală estimată de 170.000 lei.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este cea mai reprezentativă unitate sanitară din judeţ, având o capacitate de 1.200 de paturi, asigurând asistenţă medicală de specialitate pentru 250.000 de locuitori, respectiv pentru peste 35% din populaţia judeţului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: