Ajutor financiar de la UE pentru Republica Moldova

Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova un sprijin în valoare de 15 milioane de euro pentru a sprijini eforturile de combatere a efectelor pandemiei.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că ieri a semnat Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Comisia Europeană privind „Contractul de Rezilienţă COVID-19 pentru Republica Moldova”. În urma semnării acestui acord, Moldova va primi un ajutor de 15 milioane de euro, care va fi folosit în eforturile de combatere a efectelor pandemiei. Conducerea Moldovei a decis în ce domenii vor fi folosiţi banii de la UE. „Acest ajutor este foarte important şi necesar pentru Republica Moldova. Voi insista ca banii să ajungă în sectoarele care au fost cel mai mult afectate de pandemie: în sistemul medical, agricultură, la întreprinderile mici şi mijlocii. Voi cere, totodată, instituţiilor abilitate să monitorizeze cum sunt alocaţi aceşti bani, astfel încât ei să ajungă la oamenii care au cel mai mult nevoie de sprijin”, a anunţat preşedintele Maia Sandu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: