Cu sprijinul unor firme şi persoane,

Activistul civic sucevean Andrei Bacoş  oferă o masă şi ceai cald, dar şi încălţăminte şi îmbrăcăminte unor oameni ai străzii

Activistul civic sucevean Andrei Bacoş, cu sprijinul unor firme şi al unor persoane private, oferă o masă caldă unor oameni ai străzii din Suceava şi chiar încălţăminte.

El a arătat că şapte oameni ai străzii au murit de frig în judeţul Suceava, iar alte patru persoane au ajuns în stare gravă la spital şi că a decis să se implice în sprijinirea celor fără locuinţe.

El a spus că de peste o săptămână merge în  staţia CF Burdujeni cu o masă şi ceai pentru oamenii străzii.

„Unii sunt aflaţi în tranzit, dar tot la fel de amărâţi. Nu voi opri această acţiune şi voi încerca ca, măcar o dată pe saptămână, să ajungem la ei cu o masă caldă. Nu este pomană mai mare ca asta, vă asigur” a spus Bacoş.

Activistul civic a arătat că timp de câteva seri la rând, o parte dintre cei pe care i-a ajutat l-au tot întrebat dacă nu ştie dacă există ceva de muncă în construcţii. Şi  în prima zi a crezut că aceştia o fac doar de ochii lumii, dar ei în fiecare seară au insistat şi chiar le-a văzut dorinţa de a lucra şi a-şi face un rost în viaţă.

Unii se bărbieresc zilnic, chiar dacă dorm în gară

„Să ştiţi că unii se bărbieresc în fiecare zi, chiar dacă dorm şi trăiesc în gară. Am întâlnit mulţi oameni ieşiţi din spital şi  care aşteptau trenul care venea abia dimineaţa. Îmbrăcaţi sumar, bolnavi şi slabiţi de regimul din spital… Dacă eşti mai slab de suflet plângi lângă ei” a spus Andrei Bacoş.

El a menţionat că în aceste zile cu temperaturi exterioare foarte coborâte le-a oferit mâncare în fiecare seară şi a mulţumit din suflet firmelor şi persoanelor care s-au implicat. „Pe nouă dintre ei i-am încălţat cu papuci noi călduroşi şi le-am oferit şosete la toţi. Patru au primit câte o geacă groasă de la Andrei Răzvan. Patru au fost duşi la adapostul Sfânta Vineri. Unii au primit bilete să ajungă la destinaţie de la Sergiu Iftodi.  Costel, cel care mai umblă în scaunul cu rotile, va beneficia de  achitarea chiriei unei garsoniere pe cel puţin 3 luni de la domnul Ginsca Adrian” a spus Bacoş.

El a precizat că nu poate rămâne indiferent la dramele unora dintre semeni.

„Am găsit persoane care mergeau noaptea pe drum, prin zăpadă, în şlapi, unul cu pătura în cap, altul cu perfuzia, ieşit din spital, câţiva cu tenişi prin zăpadă. Nu putem să fim indiferenţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru” a menţionat Andrei Bacoş.

Activistul civic îi roagă şi pe această cale pe cei care cunosc sau au nevoie de 3-4 persoane la muncă în construcţii să aibă în vedere, precizând că „aceşti oameni abia aşteaptă să muncească”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: