Municipiul Suceava

Vor fi instalate 22 de automate pentru achiziţionare biletelor sau abonamentelor TPL

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat, recent, că municipalitatea suceveană este în plină modernizare a transportului public şi implicată într-un program de îmbunătăţire a flotei TPL. El a spus că Primăria Suceava a început implementarea sistemului de e-tiketing în municipiu, iar staţiile de transport în comun vor fi modernizate.

Potrivit lui, sistemul de e-ticketing va trebui să fie funcţional în termen de 10 luni.

Harşovschi a spus că în staţiile de călători vor fi amplasate afişaje electronice de informare, prin care se transmite în cât timp vine autobuzul, ce linii trec pe acolo. În staţii vor fi instalate şi 22 de automate de la care se vor putea achiziţiona bilete sau abonamentul cu bani sau card, urmând ca taxatoarele să dispară din autobuze.

El a precizat că flota de autobuze electrice mari a parcurs până acum 366.000 km, iar cele mici, aduse în luna decembrie, au 26.000 deja de kilometri parcurşi. Potrivit viceprimarului, costul pe kilometru pentru un autobuz electric este de 0,957 de lei, iar pentru autobuzele cu motoare termice este de 2,45 de lei, astfel urmând să fie făcută o economie de 62% după ce flota va fi complet electrică.

Viceprimarul a mai declarat că se aşteaptă, până la sfârşitul lunii martie, încă 7 autobuze electrice mici, iar cele 15 autobuze electrice mari ce vor fi livrate de firma poloneză Solaris şi achiziţionate de Ministerul Dezvoltării ar urma să ajungă în decurs de maxim 20 de luni de la semnarea contractului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: