Atletism, Campionatele Naţionale de marş de iarnă

Sportivii suceveni au demonstrat valoarea şcolii bucovinene de marş

Timişoara a găzduit, la finele săptămânii trecute, Campionatele Naţionale de marş pentru seniori, tineret, juniori şi copii. Sportivii suceveni au făcut furori la această competiţie, reuşind să urce pe podiumul de premiere la aproape toate categoriile de vârstă.

La categoria seniori, Andrei Gafiţa, de la CSM Suceava, s-a situat pe poziţia a III-a în proba de 20 kilometri marş la individual, iar echipa de seniori formată din Cătălin Şuhani, Berdei Gheorghe, Victor şi Ştefan Turluianu s-a clasat tot pe locul 3. Primul sportiv este pregătit de Radu Mihalescu, iar echipa de Silviu şi Cristina Casandra.

Tot la categoria seniori, Diana Angelescu s-a clasat pe locul al IV-lea, dar a fost pe locul I la tineret. Medalie de aur au mai obţinut şi Darius Melenciuc, la categoria juniori II, şi Delia Ochiană, la aceeaşi categorie de vârstă. Diana Angelescu şi Darius Melenciuc sunt pregătiţi la CSM Suceava de antrenorul Darius Mihalescu, în timp ce Delia Ochiană este antrenată de soţii Casandra. O nouă medalie de bronz a obţinut şi Victor Turluianu, la categoria tineret.

Echipa feminină de junioare II, pregătită de soţii Casandra, s-a clasat pe locul al III-lea. Din formaţia CSM Suceava au făcut parte Delia Ochiană, Ioana Boca şi Alexandra Matei. La categoria juniori II, la individual, pe distanţa de 5 kilometri, Daniela Tănase a sosit pe poziţia a doua, iar Cosmina Aaniţei pe locul trei. A doua echipă feminină a CSM Suceava, pregătită de Radu Mihalescu şi alcătuită din Daniela Tănase, Cosmina Aaniţei şi Alexandra Pîrghie, a devenit campioană naţională la categoria juniori II.

La juniori III, Ştefan Cimpoieş s-a clasat pe locul I, iar echipa feminină de junioare III, formată din Ionela Teodora Flocea, Corina Maloş, Antonia Bilinschi şi Cezara Tamaş, s-a clasat pe locul al III-lea. O performanţă deosebită a realizat-o şi Iris Babalean, clasată pe locul secund în proba de 1,5 kilometri marş, la categoria copii II.

De la LPS Suceava, David Ciubotaru s-a situat pe locul secund în proba de 10 kilometri marş, la categoria juniori II.

În urma rezultatelor obţinute de atleţii suceveni la Campionatele Naţionale de iarnă la marş, Andrei Gafiţa, Darius Melenciuc, Daniela Tănase, David Ciubotaru şi Delia Ochiană şi-au câştigat dreptul de a participa la Balcaniada care va avea loc în Turcia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: