De astăzi

Se eliberează biletele de călătorie gratuită de transport interurban pentru persoanele cu handicap

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a anunţat că eliberarea de bilete gratuite de călătorie pentru persoanele cu handicap (accentuat sau grav) începe în data de 22 februarie a.c.

DGASPC Suceava arată că persoanele cu dizabilităţi, reprezentanţii legali ai acestora, precum şi părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, îşi exprimă opţiunea pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul, prin cererea pentru exprimarea opţiunii depusă prin mijloace electronice (e-mail: office@dpcsv.ro) sau la sediul DGASPC Suceava.

  1. Completaţi cererea prin care optaţi pentru bilete de transport interurban sau pentru decontare carburant.
  2. Persoanele cu dizabilităţi, asistenţii personali sau persoanele împuternicite care optează pentru transport interurban, se vor prezenta personal la DGASPC Suceava cu: vechea legitimaţie (cei care o au deja), poză tip buletin recentă şi copie carte identitate.

III. Cererea pentru decontarea carburatului se depune la sediul instituţiei sau se transmite prin poştă, în termen de maxim 60 zile de la efectuarea călătoriei, împreună cu documentele aferente (bonul/bonurile fiscale de carburant în original datate şi ştampilate cu ştampila distribuitorului, copie de pe documentele de identitate, copie de pe certificatul de încadrare în grad de handicap şi o copie a extrasului de cont – pe numele solicitantului sau a părintelui, tutorelui sau persoanei care se ocupă de îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii). În cazul în care optaţi pentru transmiterea prin poştă, recomandăm să transmiteţi documentele cu confirmare de primire şi vă rugăm să completaţi la destinatar: DGASPC Suceava, bdul George Enescu, nr.16, cod 720231.

DGASPC Suceava precizează că decontează carburantul către persoanele îndreptăţite în termen de 60 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii şi a documentelor aferente. Bonul fiscal de carburant va fi valabil din ziua călătoriei sau cu câteva zile anterior efectuării călătoriei (începând cu anul 2021), nu după data efectuării călătoriei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: