Primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat că va candida la preşedinţia PSD Suceava

> Potrivit lui, organizaţia judeţeană merge din rău în mai rău, astfel că va încerca să o reformeze cu ajutorul colegilor, în special a primarilor din judeţ

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat recent, la News Bucovina, că va candida la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, pe care vrea să o reformeze, pentru că acum merge „din rău în mai rău”.

„Organizaţia Judeţeană PSD Suceava, din păcate, merge din rău în mai rău. Este o datorie, în calitate de membru al acestui partid încă din 2005, să iau atitudine şi să fac tot ce stă în putinţa mea ca acest lucru să nu se întâmple şi să mergem înspre bine şi nu spre rău” a declarat Coman.

El a spus că are credinţa că PSD Suceava trebuie să se reformeze, pentru că are oameni de foarte bună calitate, în special primarii partidului.

Cătălin Coman a declarat că organizaţia are în conducere foarte multe persoane care nu au nicio legătură cu activitatea electorală, activitate care se bazează doar „pe sforării, doar pe discuţii de culise, pe tot felul de aranjamente”.

„Lucrurile nu merg bine în Organizaţia Judeţeană PSD pentru că iau decizii cei care au cele mai slabe performanţe electorale. E o problemă de începutul politicii. S-a ajuns ca deciziile importante în Organizaţia Judeţeană PSD să le ia cei care au pierdut. Asta nu ştiu dacă poate duce la progres” a spus Cătălin Coman.

Primarul de Fălticeni a spus că a demisionat din funcţiile din organizaţia judeţeană şi că a rămas doar preşedinte al Organizaţiei Municipale Fălticeni a PSD.

„Am demisionat din funcţiile la nivel judeţean pentru că am considerat că tot ceea ce se întâmplă acolo este imposibil de discutat din punct de vedere statutar. Orice decizie s-a luat arbitrar, fără să ne întrebe nimeni şi fără să se ţină cont de părerea noastră, şi am considerat că este o activitate inutilă pe care o fac fiind membru al BPJ” a spus Cătălin Coman.

„Politica e pe voturi”

El a subliniat că sunt foarte mulţi colegi din PSD pe care îi stimează, cu care are o relaţie foarte bună, vorbind în primul rând despre colegii lui primari, care de fiecare dată i-au luat apărarea când s-a cerut sancţionarea sa pentru poziţiile adoptate şi că aceşti primari, aleşi cu 60-70% din voturi, au votat în favoarea lui şi au fost certaţi şi admonestaţi.

„La nivelul organizaţiei Suceava vorbeşte unul care a luat voturi cât am luat eu pe scara blocului la mine” a spus Coman, care crede că situaţia nu este în regulă, pentru că „politica e pe voturi”.

„Eu am fost un membru de partid onest, corect, nu am făcut alianţe pe la spate. Am tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte organizaţia judeţeană şi ceea ce presupune activitatea noastră politică. Dacă voi fi ascultat e foarte bine, dar dacă voi fi sancţionat cu avertisment şi cu alte ameninţări, îmi voi vedea în continuare de treabă, voi face partea administrativă aşa cum mă pricep şi voi face echipă cu toţi oamenii care vor să facă ceea ce au promis în campania electorală” a spus Coman.

El consideră că în loc să se facă şedinţe pentru sancţiuni, mai bine s-ar discuta cum se pot pune în aplicare promisiunile în domeniul administrativ, economic, social.

„Haideţi să facem acest lucru împreună şi nu să ne întâlnim pe ici pe colo şi să ne sancţionăm, că nu e bine să spună Coman că a venit domnul deputat de la Bucureşti, care a şi plecat” a spus primarul.

El a reamintit că respectivul candidat impus pe lista PSD Suceava de la Bucureşti îşi vede de treaba lui la Bucureşti.

„A venit în partid de câteva zile, a venit frumos, a candidat, a ieşit deputat şi, la două săptămâni şi-a văzut de treaba lui în Bucureşti. Era şi de aşteptat. El nu are nicio vină. Până la urmă el şi-a făcut treaba” a spus primarul.

„Vizez funcţia de preşedinte al PSD Suceava”

Coman consideră că nu a fost sancţionat cu avertisment de PSD, ci doar de anumiţi oameni din conducerea organizaţiei judeţene.

„Voi face în continuare echipă în PSD sau cu oricine doreşte să facă echipă în beneficiul locuitorilor noştri, iar dacă anumite persoane, prin jocuri de culise, transmit tot felul de ameninţări şi adrese, nu înseamnă că e un lucru statutar şi corect. Voi încerca să reformez din punct de vedere politic şi administrativ organizaţia judeţeană, mă voi implica şi dacă voi avea sprijinul colegilor mei din PSD Suceava voi face acest lucru” a declarat Cătălin Coman.

El a subliniat că nu este un om care să abandoneze, nu este un laş şi că întotdeauna a spus lucrurilor pe nume şi aşa vrea să facă în continuare.

„Vizez funcţia de preşedinte al PSD Suceava. O spun răspicat. În momentul în care se vor organiza alegeri, îmi voi depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD” a declarat Cătălin Coman.

El crede că, probabil, faptul că a fost sancţionat cu avertisment este doar o încercare în a-l împiedica să candideze la președinția Organizaţiei Judeţene PSD Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: