Mirela Adomnicăi (PSD):

Premierul Florin Cîţu se laudă că taie sporurile din prefecturi pe care tot el le-a dat

…Dar înfiinţează post de secretar general de Prefectură pe lângă al doilea post de subprefect

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a constatat „ipocrizia” actualei guvernări, care anunţă că taie sporurile pe care tot aceasta le-a acordat, dar în acelaşi timp creşte organigramele instituţiilor publice cu mii de posturi.

Adomnicăi spune că, la dezbaterea moţiunii simple, parlamentarii din coaliţia guvernamentală au acuzat guvernul PSD de lipsa eficienţei în cheltuirea banului public, dar că, în schimb, în spiritul eficienţei liberale a cheltuirii banului public, ministrul liberal de finanţe din anul trecut, Florin Cîţu, a acordat angajaţilor din prefecturi un spor pentru Covid de 30 %.

„Acelaşi Florin Cîţu, în prezent premier, taie sporul pe care tot el l-a acordat mimând grija faţă de banul public” a spus deputatul social-democrat.

Ea a menţionat că, pe de altă parte, prin OUG 4 din ianuarie 2021, Guvernul înfiinţează la nivelul fiecărei prefecturi postul de secretar general, acesta fiind înalt funcţionar public.

„Mai mult decât atât, în ianuarie 2020, au fost modificate organigramele tuturor celor 42 de prefecturi, pentru a înfiinţa al doilea post de subprefect. Acum prefectul este ajutat de doi subprefecţi, în condiţiile în care un singur subprefect a fost de ajuns 9 ani să coordoneze activitatea instituţiei” a precizat Adomnicăi.

Ea a subliniat că un calcul matematic simplu arată că indemnizaţia salarială a unui secretar general şi a unui subprefect sunt în total cât toate sporurile angajaţilor dintr-o prefectură.

„Dacă mai adăugăm cele peste 14.000 de posturi nou înfiinţate în sistemul bugetar în cele 15 luni de când au preluat liberalii guvernarea, ne dăm seama că spiritul eficienţei liberale conţine o doză mare de ipocrizie” a spus Adomnicăi.

Parlamentarul social-democrat sucevean reaminteşte că pentru premierul Cîţu ceea ce s-a promis în campanie nu are legătură cu programul de guvernare.

„De altfel, acelaşi Florin Cîţu a şi recunoscut: una e programul electoral şi alta e programul de guvernare. Cu alte cuvinte, una promitem şi alta facem. Foarte liberal” a conchis Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: