„Pe acoperişul României. Turismul montan şi viaţa la munte, la începutul veacului trecut”

Muzeul Naţional al Bucovinei şi Muzeul Naţional Brukenthal invită publicul sucevean, până la 20 martie a.c., la expoziţia „Pe acoperişul României. Turismul montan şi viaţa la munte, la începutul veacului trecut”, deschisă în foaierul Muzeului de Istorie.

Expoziţia doreşte să fie o scurtă prezentare comparativă între turismul montan şi viaţa de zi cu zi a locuitorilor din zona de munte a României, în prima jumătate a secolului XX. Potrivit organizatorilor, imaginile, „atent selecţionate, ne trimit cu gândul în timp şi spaţiu, pe muntele încă sălbatic şi curat de la începutul veacului trecut. Ne transpun, cu ajutorul imaginaţiei, în ghetele unui turist de atunci, aflat pe potecile din Ceahlău, Rarău, Herculane, Bicaz, unde, pe lângă minunatele peisaje, putem întâlni şi locuitori ai acestor zone (aflaţi la muncile zilnice) şi alţi turişti”.

Fotografiile inedite, prezentate în cadrul expoziţiei, au fost prelucrate la atelierul fotografului sibian Emil Fischer, în prima jumătate a secolului XX, şi fac parte dintr-o colecţie de peste 8.000 de piese (cu tematică variată), aflată astăzi în grija specialiştilor de la Muzeul Naţional Brukenthal. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: