Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă că vaccinarea profesorilor ar putea începe peste câteva zile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare. Decizia finală va fi luată astăzi, dar analiza făcută ieri împreună cu specialiştii a arătat că operaţiunea poate începe peste câteva zile, a precizat ministrul.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat că din analiza făcută ieri împreună cu Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva Covid-19, rezultă ca este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învăţământ să demareze chiar de săptămâna aceasta. O decizie se va lua luni şi va fi anunţată de CNACV.

Programările la vaccinare vor fi făcute prin intermediul instituţiilor. „Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ şi fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învăţământ care doreşte să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcţie de vârstă, sub şi peste 55 ani). Operaţiunea va dura cca. o săptămâna. Locaţiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru Bucureşti, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, a explicat ministrul Cîmpeanu.

Până în prezent s-au vaccinat 42.000 angajaţi ai sistemului de învăţământ, din care 21.000 au făcut şi a doua doză. Acest număr nu-i include pe cei din învăţământul superior medical, care, deşi lucrează în sistem, au fost înregistraţi la vaccinare în categoria „personal medical”.

În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajaţi din sistemul de învăţământ, fără medicii din învăţământul superior medical.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: