Senatorul PSD Ioan Stan:

Consiliul fiscal confirmă obiecţiile PSD privind bugetul pentru anul 2021 şi demască minciunile PNL

> Bugetul e construit doar pe tăieri, nu şi pe creşteri de venituri bugetare

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, că şi Consiliul fiscal confirmă obiecţiile formulate de PSD privind bugetul propus de Guvernul Cîţu pentru anul 2021 şi demască minciunile PNL.

„Deşi Consiliul fiscal este condus de un apropiat al PNL-ului, vom constata că acesta critică în termeni duri proiectul de buget al Guvernului Cîţu şi îşi întemeiază observaţiile tocmai pe ceea ce PSD a criticat în mod repetat de la apariţia proiectului de buget” a declarat Ioan Stan.

Potrivit senatorului, promisiunea Guvernului că va face totul cu banii europeni se dovedeşte a fi doar „o utopie”.

„Nici măcar 1 euro nu va intra în România până la vară, deşi preşedintele Iohannis promitea că vor curge fondurile europene în cascadă încă de anul trecut. Analiza Consiliului fiscal arată că România riscă să piardă o bună parte din banii europeni, întrucât Comisia Europeană a respins Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă făcut prost de Guvernul PNL – USR-PLUS – UDMR. Din acest motiv, cel puţin până la jumătatea anului, România nu va avea acces nici măcar la banii pe care UE îi punea grămadă pe masă pentru prefinanţarea proiectelor – respectiv 13% din totalul de 31,5 miliarde euro” a subliniat senatorul PSD.

Ioan Stan atrage atenţia că şi consiliul Fiscal arată că bugetul e construit doar pe tăieri, nu şi pe creşteri de venituri bugetare.

„Deci veşnicul argument al actualei puteri că «nu sunt bani» are la bază faptul că premierul Cîţu nici măcar nu şi-a propus să obţină mai mulţi bani la buget” a spus senatorul social-democrat.

Mai mult, susţine Ioan Stan, Consiliul fiscal trage un semnal de alarmă arătând că bugetul este construit doar pe datorie şi confirmă ritmul galopant fără precedent al creşterii datoriei publice şi că s-a trecut de la nivelul „confortabil” din guvernarea PSD, la un nivel record îngrijorător. „Deşi datoria publică se situa la un nivel relativ confortabil de 35,3% din PIB la sfârşitul anului 2019, aceasta s-a majorat până la 47,7% din PIB la finalul anului 2020.”

Totodată, parlamentarul sucevean spune că este demascată minciuna Guvernului că nu are bani din cauza pandemiei, Consiliul fiscal arătând că doar 1,2% din PIB s-au cheltuit pentru sprijinirea economiei în faţa pandemiei – cea mai mică sumă din UE.

„În urma celor prezentate, putem conchide că avem parte de o guvernare nu doar slabă, ci una care este total împotriva românilor şi a intereselor acestui popor” a mai declarat senatorul PSD Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: