Noul spital municipal de la Fălticeni se va deschide în a doua parte a lunii martie

> Primarul Cătălin Coman: Spitalul va fi deschis pur şi simplu, fără festivisme

Primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat recent, la News Bucovina, că noul spital din municipiu ar urma să fie deschis în a doua parte a lunii martie, în prezent fiind realizată recepţia finală urmată de avizul de funcţionare.

„Spitalul din Fălticeni este la momentul avizării, când se verifică ultimele documente. Partea de construcţie este finalizată integral, tot ceea ce a presupus anumite racorduri la utilităţi apărute suplimentar sunt finalizate. S-au făcut toate probele necesare. Suntem la momentul în care avem procesul-verbal de recepţie finală. În momentul când vom finaliza acest document extrem de complex şi de laborios, vom înainta documentaţia necesară către DSP pentru obţinerea avizului de funcţionare” a spus Cătălin Coman.

El a subliniat că în prezent spitalul este „finalizat integral”, dotările medicale esenţiale sunt aduse, montate, funcţionale, iar personalul medical este instruit pentru folosirea lor.

Primarul a adăugat că mai urmează să vină dotări şi echipamente medicale în valoare de circa două milioane de lei, cu precizarea că acestea nu sunt echipamente care să condiţioneze deschiderea spitalului.

El a specificat că este vorba despre echipamente care sunt deja şi în dotarea vechiului spital, care funcţionează în parametri tehnici, iar pe măsură ce vor sosi noile echipamente, le vor înlocui pe cele vechi.

„Spitalul poate fi deschis şi astăzi. Deja acolo, la parter, funcţionează centrul de vaccinare în Compartimentul de Primiri Urgenţe. Este primul segment funcţional” a declarat Coman.

El a menţionat că pe măsură ce documentele vor fi analizate şi verificate se vor semna procesele-verbale de recepţie finală, se va obţine autorizaţia de funcţionare şi se va da drumul la spital.

„De data asta nu mai vorbim de probleme de finanţare sau mici probleme tehnice. Practic, vorbim de săptămâni în care vom deschide Spitalul Municipal Fălticeni. Nu este o promisiune, o lozincă, ci este o realitate” a subliniat Coman.

Primarul a precizat că la recenta şedinţă a CL a fost votat, în unanimitate, ultimul deviz general actualizat, document necesar pentru realizarea recepţiei finale.

…Un spital început în urmă cu 30 de ani

„Spitalul Municipal Fălticeni va fi deschis cât de repede se poate. Acum e vorba de zeci de dosare cu documente tehnice care trebuie verificate pagină cu pagină. Este un volum de muncă extrem de mare. Vorbim despre un spital început în urmă cu 30 de ani, care a suferit de-a lungul timpului multiple modificări în ceea ce înseamnă partea de proiectare, note de comandă suplimentară, note de renunţare” a explicat Coman.

Primarul a menţionat că până la sfârşitul lunii februarie urmează să fie semnate contractele de mentenanţă pentru lifturi, staţia de oxigen, construită în afara proiectului iniţial, iar la începutul lunii martie se vor putea înainta comisiei de recepţie toate documentele necesare.

„Urmează perioada în care aceste documente sunt verificate. Putem spune că undeva după mijlocul lunii martie Spitalul Municipal Fălticeni va obţine autorizaţia de funcţionare” a declarat Coman.

Potrivit lui, Spitalul Municipal Fălticeni se va deschide „pur şi simplu”, fără festivisme.

„Va fi cel mai nou, cel mai modern în ceea ce priveşte serviciile medicale” a arătat Coman.

El a mai declarat că se bucură că, în ultima perioadă, datorită unei politici de resurse umane destul de agresive şi eficiente, iniţiate de managerul spitalului, au venit mulţi medici şi medicii continuă să vină.

Potrivit lui Cătălin Coman, ca o premieră pentru municipiu şi pentru spitalele de aceeaşi mărime din ţară, spitalul fălticenean va fi printre puţinele spitale cu linie de gardă pe ATI.

„În 2012 avea un singur medic ATI, iar acum avem cinci medici ATI, ceea ce ne permite să avem linie de gardă şi intervenţiile chirurgicale se vor putea face la orice oră” a mai spus primarul Cătălin Coman. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: