Deputatul PSD George Şoldan:

Guvernarea de dreapta se joacă şi cu sănătatea românilor

> Potrivit lui, românii trăiesc cu spaima de a nu ajunge în spitalele româneşti

Deputatul PSD de Suceava George Şoldan a declarat, miercuri, că a votat în plenul Camerei Deputaţilor pentru demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii pentru că, prin incompetenţa sa şi lipsa lui de asumare, mor, zilnic, pacienţi în spitalele din ţară. El a spus că, în ciuda tuturor dovezilor pe care o ţară întreagă le vede, coaliţia de dreapta continuă să mintă şi să nu vadă dezastrul din sistemul sanitar gestionat şi se joacă şi cu sănătatea românilor după ce le-au tăiat orice speranţă pentru o viaţă mai bună.

„De când a venit dreapta la guvernare am avut trei miniştri care, prin acţiunile lor, nu au făcut decât să inducă românilor frica de a ajunge în spital” a spus deputatul sucevean.

El se întreabă în ce ţară europeană oamenilor le este teamă să meargă la spital.

„Românii trăiesc cu spaima să nu ajungă în spitalele româneşti. În ce ţară europeană oamenii merg la spital făcând rugăciuni să nu moară acolo? În ce fel de ţară preferi să chemi medicul acasă să te consulte de frica de a pune piciorul în spitalele de stat?” a întrebat George Şoldan.

Deputatul social-democrat sucevean le-a transmis parlamentarilor din coaliţia PNL – USR-PLUS – UDMR că, într-o astfel de ţară, în care dreptul fundamental la viaţă este ameninţat chiar de cei care trebuie să salveze vieţi, oamenii devin simple supravieţuitoare, nu fiinţe demne şi valoroase.

El s-a întrebat dacă parlamentarii de dreapta nu văd că „avem” un ministru al Sănătăţii care a venit doar pentru a servi anumite interese şi nu pentru a apăra sănătatea românilor.

„Sistemul medical românesc are nevoie de un ministru responsabil. Spitalele româneşti ard la propriu, iar fiecare zi în care nu explodează vreun tub de oxigen încă este o chestiune de noroc. Câţi pacienţi nevinovaţi trebuie să mai moară în spitalele din ţară pentru ca un ministru să plece şi să lase locul unuia care ştie ce are de făcut?” a mai întrebat George Şoldan.

El şi-a exprimat speranţa că, în curând, moţiunea de cenzură pe care PSD o va depune va duce la căderea acestui „guvern iresponsabil” şi la formarea unui nou cabinet care să aibă ca principal obiectiv siguranţa şi bunăstarea cetăţenilor acestei ţări. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: