Experienţa finlandeză în administraţia locală, preluată de primarul de Rădăuţi

> Bogdan Loghin: Nu ne comparăm cu Helsinki, dar putem învăţa de la ei

Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a participat recent, online, alături de câţiva funcţionari, la o videoconferinţă ţinută de reprezentanţii Băncii Mondiale, factori decizionali din Helsinki (Finlanda), reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est şi alţi primari din România.

Videoconferinţa a avut drept scop realizarea unui schimb de experienţă cu privire la dezvoltarea socio-economică a comunităţilor locale, în ideea adoptării măsurilor implementate de statul finlandez privind realizarea investiţiilor SMART în scopul generării unei dezvoltări durabile pentru comunitatea locală.

Principala temă a discuţiei a fost protejarea ecosistemului economic prin favorizarea sectorului privat.

„În cadrul acestei videoconferinţe, am schimbat datele de contact cu mai mulţi factori de decizie prezenţi, relaţii necesare pentru a aborda bunele practici folosite deja cu succes de statul finlandez, în scopul implementării acestora în comunitatea locală, cu precădere în dezvoltarea sectorului privat. Deşi recent unul din proiectele depuse a fost aprobat, deschizând pentru rădăuţeni o finanţare de 5 milioane de euro, ce va permite să schimbăm puţin faţa oraşului, sunt permanent preocupat de identificarea de noi surse şi modalităţi de finanţare, cum am şi promis, pentru că ne dorim să facem multe, de calitate şi toate se fac cu bani” a declarat primarul Bogdan Loghin. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: