Ungaria

Autorităţile examinează posibilitatea „scutirii” de unele restricţii a celor vaccinaţi anti-Covid-19 sau care au avut deja infecţia

Autorităţile din Ungaria examinează posibilitatea ca persoanele care au trecut deja prin infecţia cu noul coronavirus sau au fost vaccinate anti-Covid-19 să fie „scutite” de anumite restricţii, relatează joi Reuters şi MTI. Această posibilitate este cuprinsă în cercetarea naţională privind condiţiile de ridicare a restricţiilor, lansată miercuri seara în Ungaria.

Una din cele şapte întrebări la care guvernul aşteaptă răspunsuri de la public prin acest studiu se referă la oportunitatea ca ungurii care au obţinut certificate de imunitate, după vaccinare sau confruntarea cu infecţia, să poată renunţa la unele din restricţiile antipandemie.

Guverne şi producători de vaccinuri din toată lumea analizează potenţiala utilizare a unor aşa-zise „paşapoarte de vaccinare” ca modalitate de redeschidere a economiilor, aminteşte Reuters, care mai notează că sondaje similare celui lansat miercuri au fost folosite în Ungaria şi pe parcursul anilor trecuţi pentru a testa opiniile publicului în probleme-cheie, cum este imigraţia.

Nu se ştie dacă ungurii, dintre care mulţi au rezerve faţă de vaccinarea împotriva Covid-19, sunt dispuşi să le acorde „privilegii” celor consideraţi protejaţi în faţa virusului, noul sondaj incluzând şi opţiunea menţinerii restricţiilor până la sfârşitul pandemiei, comentează Reuters.

Premierul Viktor Orban este presat să redeschidă economia, în perspectiva alegerilor de anul viitor şi în condiţiile în care sectorul turismului şi ospitalităţii din Ungaria continuă să sufere, din cauza lockdownului parţial aflat încă în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: