YOUR LOCAL GUIDE – Competenţe digitale în domeniul turismului

Proiectul Your Local Guide se apropie de final, după 2 ani de implementare şi bună cooperare între partenerii de proiect, având ca principal obiectiv îmbunătăţirea competenţelor digitale ale persoanelor în vârstă care doresc să lucreze ca agenţi de turism sau ghizi locali, pentru a deveni experţi în promovarea destinaţiei, printr-o perspectivă de învăţare pe tot parcursul vieţii.

Conferinţa internaţională „Your Local Guide – Be the Ambassador of your local cultural heritage – Digital Marketing for a Tourism Destination”, organizată de Asociaţia pentru Turism Bucovina şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, a avut loc online pe data de 9 februarie 2021. A fost ocazia perfectă de a prezenta toate rezultatele proiectului unui audienţe generoase, de peste 100 de persoane, care s-au înscris şi au participat la eveniment. Alături de invitaţii şi partenerii proiectului, au fost participanţi din industria turismului, ghizi de turism, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale, lucrători şi manageri ai patrimoniului cultural, furnizori de formare şi reprezentanţi ai mass-media.

Vorbitorii au fost specialişti în domeniul turismului din România, Spania, Serbia, Irlanda, Bulgaria, Grecia, Austria şi Germania, care şi-au adus o valoroasă contribuţie la eveniment, împărtăşind experienţa lor în protejarea şi promovarea patrimoniului cultural şi prezentând bune practici ale destinaţiilor turistice pe care le reprezintă.

Proiectul Your Local Guide propune un instrument de învăţare interesant şi inovator, care vine să completeze materialele de training dezvoltate deja în cadrul său. Jocul video „Learn Tourism 4 All” este o aplicaţie online care funcţionează ca asistent virtual gamificat în timpul procesului de învăţare a modului de promovare şi gestionare a unei destinaţii turistice. Interacţiunea gamificată cu mediul de învăţare intenţionează să îmbunătăţească motivaţia pentru a atinge obiectivele şi pentru a face absorbţia conţinutului mai distractivă şi mai uşoară.

La întrebările jocului se poate răspunde corect doar dacă jucătorii au citit mai întâi cele patru manuale de training ale proiectului Your Local Guide. Câştigătorului i se acordă titlul de Expert în destinaţii turistice!

Prin finalizarea cu succes a jocului, jucătorii îşi pot evalua cunoştinţele în: > Competenţe digitale necesare în turism; > Managementul destinaţiei turistice: strategii şi bune practici; > Promovarea destinaţiei turistice; > Comunităţi de social media pentru destinaţii turistice.

Materialele de training şi jocul video dezvoltate în cadrul proiectului sunt disponibile pe site-ul web al proiectului http://yourlocalguide.org/ro/. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: