Ungaria ar putea ajunge până în iunie la un procent de 70% din populaţie vaccinată împotriva Covid-19

Ungaria ar putea ajunge până în iunie la 70% din populaţie vaccinată împotriva Covid-19, în condiţiile în care guvernul face demersuri să achiziţioneze cât mai multe vaccinuri posibil, a afirmat marţi un oficial guvernamental citat de MTI.

Atingerea acestui obiectiv i-ar asigura Ungariei una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din Uniunea Europeană, permiţându-i să ridice restricţiile şi să redeschidă economia mai devreme decât alte ţări, a declarat Pal Volner, secretar de stat în Ministerul justiţiei, în cadrul unei dezbateri parlamentare cu privire la extinderea regimului special introdus pentru a limita răspândirea coronavirusului. Folosirea vaccinurilor produse în China şi Rusia îi va permite Ungariei să vaccineze până la finele lunii mai cu 3,5 milioane de oameni mai mult decât dacă s-ar baza doar pe cele procurate prin intermediul Bruxellesului, a subliniat Volner.

Acesta a menţionat, invocând opinii ale experţilor, că restricţiile anticoronavirus mai trebuie menţinute deocamdată, dar şi-a exprimat speranţa că vor putea fi relaxate în viitorul previzibil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: