Primul ministru exclude o ordonanţă de urgenţă pe modificarea Legii salarizării

Premierul Florin Cîţu exclude o ordonanţă de urgenţă pe modificarea Legii salarizării: „Va trece prin Parlament”.

Întrebat, marţi, despre sporurile bugetarilor, respectiv dacă se lucrează deja la proiectul de modificare a Legii salarizării, Cîţu a răspuns: „Modificarea Legii salarizării are un obiectiv mult mai mare decât sporurile. Legea salarizării trebuie să reflecte legătura directă şi transparentă între performanţă şi venit, ceea ce nu vedem astăzi. Ăsta este obiectivul de la care pornim”. „Cum vor fi aceste sporuri şi destinaţia lor vom vedea după ce vom vedea Legea salarizării”, a adăugat premierul.

Întrebat, de asemenea, dacă se lucrează la proiect în Guvern, Cîţu a afirmat că se lucrează la Ministerul Muncii: „După ce vom avea o variantă de la Ministerul Muncii, bineînţeles că va fi adusă în coaliţie şi experţii din coaliţie vor da dimensiunea finală”.

Chestionat dacă exclude o ordonanţă de urgenţă pe modificarea Legii salarizării, premierul a răspuns că va fi un proiect de lege care va trece prin Parlament, cel mai probabil până în vară.

E prematur să vorbim despre paşapoartele de vaccinare anti-Covid

Premierul Florin Cîţu declară că o discuţie privind introducerea paşapoartelor de vaccinare anti-Covid-19 este prematură: „Nu cred că este momentul să discutăm despre aşa ceva”. „Nu am avut această discuţie în Guvern. Am văzut discuţia în spaţiul public. Nu cred că este momentul. Noi suntem în plină campanie de vaccinare, deci nu cred că este momentul să discutăm despre aşa ceva”, spune Florin Cîţu.

El a fost întrebat dacă ar fi de acord cu introducerea unor paşapoarte de vaccinare anti-Covid care să permită accesul mai uşor în instituţii sau spaţii comerciale. La insistenţele jurnaliştilor, premierul a spus că această discuţie acum ar fi prematură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: