Gabriela Firea nu se lasă

Fostă prompteristă (talentată) şi apoi moderatoare de dezbateri politice la Antene, Gabriela Firea s-a învăţat cu prim-planul şi cameramanii, închipuindu-şi că a apărea la televizor înseamnă politică. Fostul „Primar General al României“, cum se autoprezenta în faţa unor delegaţii străine, a pierdut alegerile la funcţia de primar al Capitalei, numai că i s-a părut că de fapt le-a câştigat, iar „statul paralel“, Soros, ambasadorul SUA şi Barna de la USR i-au furat mandatul, preferându-l pe Nicuşor Dan.

După pierderea alegerilor, a încercat să-şi recâştige mandatul în Justiţie prin fel de fel de tertipuri avocăţeşti, dar, din nou, „statul paralel“ i-a blocat accesul la fotoliul de primar general. Măi, să fie!, s-a enervat ea. Apoi, vreo 6 (şase!) luni s-a comportat ca şi când ar fi încă primăreasă. S-a asociat cu un alt falit, primarul cu multele diamante, bijuterii şi ceasuri scumpe, în fapt o avere de nabab, Daniel Tudorache, cel acuzat de DNA de corupţie, „trafic de influenţă şi spălare de bani“. Cel ce a plătit o cauţiune de 1.000.000 de euro (din salariu de primar!). Tocmai ei au acuzat furtul electoral: o mulţime de filmuleţe şi poze cu saci de voturi au invadat ecranele Antenelor câteva luni bune, iar activiştii, jurnaliştii de partid făceau clăbuci la gură inducând ideea de fraudă pentru a susţine în forţă anularea alegerilor în instanţă.

Judecătorii şi membrii BEC nu s-au lăsat, însă, impresionaţi/intimidaţi, iar câştigătorii alegerilor Nicuşor Dan şi Clotilde Armand şi-au luat posturile în primire. Numai că tărăşeniile din mandatele foştilor au început să iasă la iveală, iar PSD s-a văzut pus în dificultate, aşa că s-a cerut intervenţia SIIJ, de ei înşişi năşită tocmai în acest scop (aflată acum cu un picior în groapă), pentru redeschiderea dosarului în Justiţie şi renumărarea voturilor din cei 1509 saci! Poate-poate…

E greu de crezut că mulţii avocaţi de succes ai PSD şi principalii lideri nu cunosc legea: după hotărârea definitivă a BEC de legitimare a câştigătorilor, nimeni şi nimic nu mai poate schimba votul alegătorilor. Legea e lege, dar nu şi pentru Firea, Tudorache şi PSD. În fapt, avem a face cu exerciţii mascate de campanie electorală şi scandaluri prelungite, aşa cum numai social-democraţii ştiu să le facă, iar victimizarea va ocupa un ruşinos loc central. Pusă în practică şi de Grindeanu, Dăncilă, Dragnea…, însă fără succes.

Aşa că circul cu saci de voturi sigilaţi/ desigilaţi şi magazii încuiate/ descuiate de membrii comisiilor de votare, de jandarmi, poliţişti, justiţiari, procurori şi, evident, mulţi băgători de seamă, cu martori şi declaraţii care de care mai bombate, plus informaţii false despre parcursul anchetei vor inunda pentru luni bune, poate ani, studiourile Antenelor şi ale surorii TV finanţate de Sebastian Ghiţă, le vor asigura ratingul, iar fraierii vor privi ca la Vasilache şi Mărioara. Asta în vreme ce România aşteaptă contribuţia stângii la relansarea economică şi la campania de ieşire din pandemie.

Pe deasupra, ca să-şi dovedească dragostea faţă de bucureştenii lăsaţi în frig şi fără apă caldă 4 ani, şi Firea, şi Tudorache sar ca arşi la orice afirmaţie a lui Nicuşor Dan şi Clotilde Armand, fac tămbălău mediatic, de nu, organizează un comando de deputaţi şi senatori PSD cu care năvălesc în plină şedinţă de consiliu municipal ca să facă tărăboiul de pe lume. Numai că în sală nu era nimeni, dar totuşi fosta primăreasă şi-a ţinut speech-ul în sala goală… (Venise cu cameramanul de acasă!) N-a fost ceva mai penibil în politica românească, poate în afară de blocarea demisului premier Grindeanu la Palatul Victoria şi ascunderea după ficusul din acelaşi palat a altui demis, Mihai Tudose, în timp ce premierul Japoniei, Shinzô Abe, îl aştepta la uşă! Politică, bre, nu glumă!

Nu ştiu ce speranţe şi promisiuni au cei doi ca să le reuşească demersul juridic şi să ajungă din nou primari, de fapt nici nu are importanţă. Fiindcă liderii PSD au căutat doar un motiv public să mărească presiunea pe actul de guvernare şi să pună contre oricărei încercări de reformă, de modernizare a legislaţiei şi, în general, oricărei forme de continuare a luptei anticorupţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: