Anul trecut

66.555 de cărţi funciare au fost convertite din format pe hârtie în format electronic

În judeţ, în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică, în anul 2020 au fost deschise 37.543 de cărţi funciare, informează Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Suceava. Este vorba despre înregistrarea sistematică a imobilelor în cadastru şi cartea funciară prin Programul Naţional de Cadastru şi Funcţionare (PNCCF), situaţie valabilă şi potrivit căreia, la începutul anului 2021, erau depuse la instituţia suceveană, în diferite stadii de verificare şi recepţionare, alte 7.467 de documentaţii.

Obiectivul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) 2015-2023 prin lucrări de înregistrare sistematică vizează circa 5,75 de milioane de hectare din 660 de unităţi administrativ-teritoriale situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312,891 de milioane de euro, dintre care 265,957 de milioane de euro sunt fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană, iar 46,93 de milioane de euro reprezintă cofinanţare de la bugetul de stat.

Pe de altă parte, potrivit unei informări a OJCPI, în ceea ce priveşte înregistrarea sporadică a imobilelor în cadastru şi cartea funciară, pe durata anului trecut, la instituţia cu sediul în reşedinţa de judeţ au fost înregistrate 224.171 de cereri de primă înscriere în evidenţe, cereri de intabulare a dreptului de proprietate, cereri de intabulare a dreptului de primă ipotecă, cereri de „notare” de acte şi de fapte juridice, cereri-extras de carte funciară, cereri de eliberare de copii după documente de arhivă, cereri de actualizare de date, cereri de alocare de număr cadastral şi, respectiv, de cereri de rectificare de înscrieri. Tot la nivelul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava, în 2020 au fost înregistrate 87.945 de extrase de carte funciară, certificate de sarcini, cereri de consultare şi de eliberare de documente de arhivă, precum şi de certificate de identificare de imobile sau de proprietar. Anul trecut, au fost întocmite şi înregistrate 584 de documentaţii pentru înscrierea din oficiu a imobilelor înscrise în titlurile de proprietate, ulterior emiterii acestora din urmă. Conform informării OJCPI, în anul 2020 au fost convertite din format de hârtie în format electronic 66.555 de cărţi funciare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: