349 pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> 123 erau ieri în stare severă sau gravă

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 349 pacienţi Covid-19, a anunţat marţi Prefectura, care a menţionat că numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 de la debutul epidemiei era 18.030.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 26 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 26 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 558 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 196 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 62 se aflau în zona tampon, iar 300 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

 Din cei 196 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 4 aveau forme uşoare de boală; 96 – forme medii; 82 – forme severe; 14 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (3 ventilaţi non-invaziv, iar 4 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 314 paturi libere, dintre care 36 pentru pacienţi Covid-19, 186 în sectorul non-Covid şi 92 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 6 paturi pentru pacienţi Covid; erau 26 ventilatoare libere, dintre care 13 pentru pacienţii Covid-19 şi 13 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 76 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare, 58 cu forme medii, 11 cu forme grave şi 2 pacienţi în stare critică) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. Erau 14 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nefiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 26 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 17 cu forme medii de boală, 9 cu forme grave. Două persoane erau suspecte de infecţie cu noul coronavirus. Erau libere 9 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 20 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (15 forme medii de boală şi 5 cu forme grave) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 7 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (9 cu forme uşoare şi 10 cu forme medii) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 12 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (6 cu forme uşoare şi 6 persoane cu formă medie), fiind libere 13 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 104 locuri libere pentru pacienţi Covid şi 114 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte de Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: