Un nod bugetar

În (între)ţeserea bugetului naţional pe anul în curs, un nod s-a găsit a fi fiind – cum s-a mai găsit şi cu alte prilejuri asemenea, tot fără prilej de mari izbânzi – în diverse sporuri acordate către diverse categorii de bugetari. Când unele dintre ele au fost desprăfuite, redescoperite, s-a ţipat tare (ca faţă de nodul din poveste) că se vor tăia. Când au început a le prefira, cu reînnoită blândeţe au început a le pieptăna… Căci există şi excepţii, ca atare legiferate şi betonate. Care? Se va vedea care, ce şi cum, dar la o adică de ce să iei unui slujbaş zelos, la o pildă, sporul de calculator, când el zilnic se căzneşte, ca bun profesionist ce e, pe smartfon, unde şi la acela îşi strică ochii şi îi sar capacele? De ce să-l despoi pe altul (ori tot pe acela) de sporul de stres, când e clar că stresul imens începe pentru el încă din zori, când se gândeşte cu groază că-l aşteaptă încă o zi fără spor contabilizată în leafă? Ş.a.m.d. Cum zise recent un înalt mai nou decident: „există pentru unii binemeritate suplimentări de salarii, pentru alţii nu; să nu aruncăm (vai!!! – n.n.) anatema pentru întreg sectorul de stat, să nu”…, ca nu cumva să se ajungă „la scăderi de venituri şi situaţii dificile în nivelul de trai”. Vorba aia veche: Să se revizuiască, primesc!!! Dar să nu se schimbe nimica. Ori, daaa, să nu se revizuiască, însă atunci, prin puncte „esenţiale”, să se ciupească pe ici pe colo, să nu zică cineva că nu s-ar fi ciupit… Plus că şi ăluia care (cu asemenea considerente) a făcut şi desfăcut asemenea calcule îi trebuie un spor de risc, că dacă-l ajung blestemele celor ciupiţi?!

…Zice-se că nici Alex Machedonu’ n-a izbutit după cum s-a bârfit. Când să desfacă nodul el s-a trezit în mâini c-o unghieră şi-o pilă. A aruncat unghiera şi-a pus pila în bunzunar, pricepând că doar cu asemenea unealtă se menţine omul în istorie…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: