USV a depistat 14 noi cazuri de infectare cu varianta britanică a SARS-CoV-2

> Patru dintre ele sunt din judeţul Suceava > Se constată o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din teritoriul României, transmit cercetătorii suceveni

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a anunţat, joi, că în cadrul Laboratorului de Metagenomică şi Biologie Moleculară au fost realizate, pe parcursul ultimei săptămâni, secvenţieri pentru 47 de probe, provenite de la pacienţi depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, de pe raza judeţelor Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava şi Botoşani. Din probele analizate, au fost depistate 14 noi cazuri aparţinând tulpinii de interes epidemiologic B.1.1.7 (VOC 202012/01), cunoscută ca având originea în Marea Britanie.

Potrivit sursei citate, din cele 14 cazuri, câte patru sunt din judeţele Botoşani, Suceava şi Timiş şi câte unul din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara.

USV precizează că niciuna din celelalte 33 de probe secvenţiate în această rundă, neasociate tulpinii britanice, nu prezintă mutaţiile caracteristice variantelor identificate recent ca provenind din Africa de Sud sau Brazilia.

Varianta de coronavirus originară din Marea Britanie, B.1.1.7, caracterizată printr-o transmisibilitate crescută, a fost identificată şi în urma rundei anterioare de secvenţieri efectuată la USV, pentru o probă provenită din judeţul Suceava, dintr-un total de 20 de probe provenite din judeţele Cluj, Suceava şi Dolj.

„Creşterea semnificativă a numărului de cazuri noi identificate în această săptămână şi distribuţia geografică a acestora indică o răspândire accentuată a noii tulpini într-o mare parte din teritoriul României” arată USV.

Mai mult, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava arată că a secvenţiat, până acum, peste 150 de probe provenind de la pacienţi diagnosticati pozitiv cu SARS-CoV-2 şi va continua monitorizarea situaţiei SARS-CoV-2 pe teritoriul României, în colaborare cu partenerii implicaţi în această acţiune. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: