În cazul angajărilor de la Apele Române

Percheziţii ale DNA în Suceava şi Iaşi

DNA, Serviciul Teritorial Iaşi a anunţat, ieri, că erau în curs cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada martie 2020-2021.

Astfel, în cursul zilei de 11 februarie a.c., ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare la trei instituţii publice situate pe raza judeţelor Iaşi şi Suceava.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea inspectoratelor de jandarmi judeţene Iaşi şi Suceava.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează modul în care s-au făcut angajări ale unor persoane în cadrul Regiei Autonome Apele Române sau la alte instituţii, prin Primăria Vatra Moldoviţei.

Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundaţiilor a fost angajată o tânără, Simona Iancu, care a fost timp de 4 ani chelneriţă la un bar din Iaşi, care a fost angajată administrator public al comunei Vatra Moldoviţei şi care, după 5 zile, a fost detaşată la Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad. Persoana în cauză şi-a dat demisia după ce “istoria” angajării sale a fost făcută publică. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: