Panaramă şi politică

Pe scena politică românească a năvălit formaţiunea AUR în campania electorală de la sfârşitul anului trecut, readucând în prim-plan scandalul, tărăboiul mediatic, gargara politică, minciuna sfruntată, injuria infracţională, naţionalismul de grotă şi patriotismul sforăitor… Părea că lucrurile se aşezaseră cumva într-o matcă firească, europeană, cât de cât civilizată, ca, în scurt timp, să revenim la vânzoleala mocirloasă şi manipulatoare din primul deceniu de democraţie.

În ţările civilizate politica se face, de regulă, în parlament şi consilii locale, iar comentariile politice, în emisiuni speciale la posturile de televiziune şi în presa de specialitate, maximum o oră-două pe zi. Însă ceea ce face AUR nu se numeşte politică, ci panaramă tupeistă, groasă de obraz, doar ca să ciupească voturile fraierilor bazinului electoral de stânga. A început cu revendicarea curentului antibotniţă, apoi liderii aurişti s-au pus în fruntea conspiraţioniştilor şi împotriva vaccinului, iar acum se erijează în adevărata opoziţie, înlocuind molâul şi pierdutul în spaţiu PSD care nu-l vede în faţa ochilor decât pe duşmanul liberal Cîţu, nu şi furtul accelerat al propriului electorat.

Fiind ocupat cu o guvernare grea pe vreme de pandemie şi provocări economice generate de lockdown, PNL a abandonat şi el spaţiul public, lăsându-l la îndemâna grozav de revoltatului AUR, condus cu ţipete isterice şi „hai la lupta cea mare!“ de „voievoada“ Şoşoacă, cum e numită pe Net.

Ei, bine, „voievoada“ şi-a asumat în numele poporului român(!) misiunea de „a face ordine în ţară“, iar pentru ea ordine înseamnă desfiinţarea DNA-ului, demiterea preşedintelui, a prim-ministrului, a Guvernului şi a Parlamentului. „Aş umple puşcăriile cu voi şi v-aş trimite la canal pe toţi!” E atât de mare şi de tare Şoşoaca, atât de încrezută şi fudulă, că discută nu cu autorităţile statului, ci numai cu poporul: „Ieşiţi la semnalul meu… Acesta este semnalul pe care vi-l dau! Poporul român trebuie sa iasă în stradă!”. Să recunoaştem că România nu s-a mai confruntat cu asemenea aroganţă până acum.

Pretenţiile ei cresc de la o zi la alta: „Domnul Voiculescu trebuie să vină la minister, dacă nu este aici. Este obligatoriu”. Trebuie să dea seamă voievoadei Şoşoacă, fiindcă Armata, Jandarmeria şi Poliţia, zice măria sa: „M-au sunat personal. Mi-au spus să mergem înainte să eliberăm România”. Nu ne-a spus cine a spus-o. O aprobă şi o preamăreşte nimeni altcineva decât o altă grandioasă personalitate a Patriei, Adriana Bahmuţeanu: „Şoşoacă e «Doamna de fier a României»”, adică un fel de Angela Merkel sau titulara sintagmei, Margaret Thatcher, doi dintre cei mai importanţi oameni de stat pe care i-au avut Germania şi Regatul Unit. Şi iaca aşa ne pierdem cu totul minţile!

Panaramă provoacă şi fostul „primar general al României“, Gabriela Firea, adresându-i-se ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu: „Dovediţi cu fiecare declaraţie că sunteţi prost informat şi prost, în general!”. Şi Marcel Ciolacu: „Cîţule, le-ai arătat românilor cât de neom poţi să fii“… Neom – adică animal. Ca să vedeţi cât de jos poate ajunge omul politic pentru voturi. Mizează toţi pe ignoranţa mediilor şi a cetăţenilor oneşti, căci ignoranţa publică este izvorul puterii lor. Orwell: IGNORANŢA ESTE PUTERE.

Nenorocirea este totuşi alta: dacă puterea lor îşi are izvorul în ignoranţa alegătorilor, a spaţiului public, atunci înseamnă că ignoranţa e bună, e aliatul lor, aşa că analfabetismul, abandonul şcolii, subfinanţarea cronică a educaţiei şi pasivitatea cetăţenilor îi vor menţine la putere. De asta am ajuns să avem atâţia Dorei, atâţia morţi în spitale şi în accidente casnice, rutiere şi la locul de muncă, fiindcă ignoranţa, soră bună cu incompetenţa, ucide.

Aţi votat-o pe „distinsa senatoare urlătoare Şoşoacă“ (CTP), să vă fie de bine, dar să nu vă aşteptaţi să avem spitale şi şcoli moderne, nici Parlament, Guvern, instituţii dedicate binelui public. Şi, sub nicio formă, să nu vă lamentaţi că vă fug copiii din ţara-mamă, fără gând să se mai întoarcă vreodată. Pentru că n-am mai văzut în nicio altă ţară de pe pământ goliciunea morală şi intelectuală ridicată de oameni fără carte la rang de virtute.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: