Sesizare neconfirmată

> Un transport de lemn semnalat ca ilegal prin 112, a fost verificat de poliţişti, silvicultori şi inspectori rutieri în prezenţa reclamantului care a transmis în direct executarea controlului

Poliţişti, silvicultori şi inspectori rutieri au verificat, vineri, în prezenţa reclamantului, legalitatea unui transport de lemn, constatându-se că acesta era legal.

Activistul Tiberiu Vatamaniuc a semnalat prin 112 că un ansamblu rutier format din autotren şi remorcă transportă material lemnos ilegal şi supraîncărcat.

În aceste condiţii, poliţiştii au solicitat sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul OS Fălticeni, precum şi a inginerilor din cadrul ISCTR, în vederea efectuării de verificări specifice competenţelor atribuite prin lege.

Delegaţii Ocolului Silvic Fălticeni au efectuat inventarierea şi măsurarea materialului lemnos transportat, constatându-se că ceea ce se afla fizic încărcat corespundea cu specificaţiile din avizul de însoţire.

Astfel: în total erau avizaţi 47,59 mc, inventariaţi 47,59 mc, repartizaţi în trei sortimente de cherestea molid, unul de 16,08 mc, următorul de 10,60 mc şi ultimul de 20,91 mc.

Delegaţii ISCTR au procedat la cântărirea masei de încărcare pe fiecare dintre cele 5 axe ale ansamblului, constatând că acesta are o masă totală de 42.150 kg, repartizată legal pe cele 5 axe. Depăşirea de 2.150 kg se încadra în toleranţa legală de 5%.

La faţa locului a fost prezent reclamantul, care a transmis live activitatea organelor de control. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: