Restricţiile din pandemia de Covid-19 nu au dus la diminuarea numărului accidentelor de muncă

> Anul trecut, cei mai mulţi accidentaţi în muncă au fost în construcţii – 15, prelucrarea lemnului – 6 şi transporturile terestre – 7

 Chiar dacă au fost impuse restricţii din cauza crizei de sănătate publică provocată de SARS-CoV-2, iar mulţi angajaţi au lucrat de la domiciliu, anul trecut numărul accidentelor de muncă nu a scăzut. Din contra, acesta a fost relativ mai mare!

Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, informează că în anul 2020 în judeţul Suceava au fost înregistrate 69 de persoane accidentate în legătură cu serviciul, 6 persoane pierzându-şi viaţa, iar 63 suferind pierderea temporară a capacităţii de muncă. Sectoarele economiei naţionale în care au fost luaţi în evidenţă cei mai mulţi accidentaţi în muncă au fost construcţiile, cu 15 victime; prelucrarea lemnului, cu 6 victime; transporturile terestre, cu 7 persoane afectate. Pe drumul de acasă la locul de muncă, pe cel de întoarcere la domiciliu sau în timpul deplasărilor în interes de serviciu, anul trecut, în judeţul Suceava, au fost accidentaţi 9 salariaţi.

Conform şefului ITM Suceava, cu un an în urmă, victime ale accidentelor de muncă au fost 62 de angajaţi, dintre care 5 au decedat, iar 57 s-au ales cu incapacitate temporară de muncă. Conform lui Romeo Butnariu, în anul 2019, în topul sectoarelor economiei judeţene în care s-au înregistrat cei mai mulţi accidentaţi s-au plasat construcţiile (16 cazuri), prelucrarea lemnului (8) şi transporturile terestre (4), 7 salariaţi fiind implicaţi în accidente pe traseul serviciu-muncă ori invers. Spre comparaţie, pe durata anului 2018, în judeţul nostru a fost înregistrat un total de 68 persoane accidentate în muncă, cu 10 mai multe decât în 2019. În anul respectiv, 58 dintre evenimentele cu pricina au avut drept consecinţă incapacitatea temporară, iar la locul de muncă au decedat 10 angajaţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: