Peste 60.000 de pachete cu ajutoare alimentare vor fi distribuite persoanelor defavorizate din judeţ

> Subprefectul Daniel Prorociuc a anunţat că ele vor ajunge la beneficiari imediat ce sunt recepţionate de localităţi

Începând de luni, 8 februarie a.c., în prezenţa lui Lucian Biru, expert tehnic din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a început recepţia pachetelor de alimente din Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), pentru judeţul nostru fiind alocate 60.922 de pachete.

Pachetele alimentare conţin: făină albă de grâu (5 buc. x 1 kg.), mălai (4 buc. x 1 kg), paste făinoase (2 buc. x 400 g), ulei (4 buc. x 1 l), zahăr (2 buc. x 1 kg), orez (4 buc. x 1 kg), conservă din carne de vită (5 buc. x 300 g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc. x 200 g), compot de fructe (2 buc. x 720 ml), gem de fructe (1 buc. x 360 g) şi gem de fructe dietetic (1 buc. x 360 g).

În cursul zilei de ieri au fost recepţionate 12.521 pachete de alimente în localităţile Boroaia, Drăguşeni, Bogdăneşti, Râşca, Vadu Moldovei, Liteni, Dolheşti, Forăşti, Dolhasca, Preuteşti, Baia, Fântâna Mare, Fălticeni, Hârtop şi Vultureşti, urmând ca activitatea să continue şi în zilele următoare, în celelalte localităţi din judeţ.

Subprefectul Daniel Prorociuc a precizat că, după finalizarea recepţiei, în toate localităţile din judeţ va începe şi distribuţia pachetelor de alimente, în paralel cu cele de igienă, care deja se distribuie către primele două categorii de beneficiari, aşa cum sunt definiţi în conţinutul Ordonanţei de Urgenţă nr. 84/2020, respectiv familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, şi familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei.

Subprefectul Daniel Prorociuc a spus că în ceea ce priveşte pachetele de igienă până luni au fost distribuite către beneficiarii finali aproximativ 44% din pachetele alocate judeţului nostru.

Procesul de distribuire va continua până în data de 10 martie a.c. pentru beneficiarii de pe listele iniţiale, iar în perioada 11-25 martie a.c., pentru persoanele de pe listele suplimentare, întocmite şi asumate de primar sau de reprezentantul acestuia. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: