Nistor Tatar vorbeşte despre „cârtiţe” şi „trădători” în PSD Rădăuţi

> Potrivit lui, Florin Preda a fost o cârtiţă a PNL în mijlocul PSD, dar mai sunt şi alte cârtiţe > Nu-mi dau demisia în faţa unor trădători, anunţă fostul primar

Fostul primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar, a declarat recent, la News Bucovina, că a înţeles că a greşit în modul de abordare a problemelor municipiului, iar din această cauză nu a fost reales primar. Acum ştie ce are de făcut, însă a vorbit şi despre „cârtiţe” şi „trădători” în organizaţia de partid.

„Probabil că am greşit şi eu pe unele zone, prin nişte strategii. Rădăuţenii au considerat că trebuie o schimbare. M-am adaptat şi asta este situaţia” a spus Tatar.

El a arătat că se va vedea dacă această schimbare de la Rădăuţi va fi în favoarea rădăuţenilor sau nu şi a precizat că este interesat să observe cum va evolua oraşul.

Nistor Tatar a mai declarat că „nu se aştepta nimeni să nu fie reales”.

„Am greşit. Greşelile întotdeauna se plătesc. Vom vedea pe viitor” a spus şeful PSD Rădăuţi, care a adăugat că urmează să fie găsită o persoană care să se adapteze la cerinţele PSD şi la cerinţele rădăuţenilor şi care să fie lansată pentru funcţia de candidat de primar.

Nistor Tatar a mai declarat că pe actualul primar Bogdan Loghin l-a dat afară pentru că el cocheta cu PNL, după ce l-a promovat 3 ani ca viceprimar.

„Promovăm tinerii, numai să facă treabă bună” a spus şeful PSD Rădăuţi.

În ceea ce priveşte situaţia fostului consilieri local Florin Preda, el a arătat că acesta nu a respectat deciziile partidului.

„Florin Preda are 3 luni de când a venit la noi şi a încercat să facă ordine la partid” a spus Tatar.

El a amintit că acesta a votat pentru viceprimar contrar deciziei partidului şi că a fost sancţionat cu avertisment, iar la a doua abatere a plecat.

„În orice partid nu te poate ţine nimeni obligatoriu. Respecţi statului, stai. A fost o cârtiţă a PNL în mijlocul PSD. Mai sunt cârtiţe, că nu e singurul. Să se ducă la PNL” a spus Tatar.

Mai mult, Tatar a spus că au fost purtate discuţii şi cu consilierii şi conducerea judeţeană şi li s-a transmis că dacă primarul avea majoritate, „nici nu-i băga în seamă”.

„Domnul Loghin nu conduce două partide diferite. Domnul Loghin, de la o doctrină social-democrată s-a adaptat la doctrina liberală. E tânăr, se adaptează mai repede. Florin Preda a greşit şi pentru asta a plătit” a spus Tatar.

Totodată, şeful PSD Rădăuţi a menţionat că în organizaţie este democraţie, iar toate hotărârile se iau în biroul municipal.

Nistor Tatar a mai declarat că nu a considerat că trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte al PSD Rădăuţi după eşecul în alegeri.

„Nu-mi dau demisia în faţa unor trădători. Nu am să-mi dau demisia când o cer nişte trădători” a precizat Tatar.

El a spus că mai are un an şi jumătate din mandatul de preşedinte al PSD Rădăuţi.

„Eu am pierdut alegerile. Când le-am câştigat, tot eu le-am câştigat. Asta este situaţia” a spus Tatar, evocând posibilitatea de a avea în vedere un înlocuitor.

„Nu sunt bătut în cuie” a spus Tatar, adăugând că în organizaţia Rădăuţi circa 60% dintre membri sunt tineri în biroul executiv.

El a spus că a făcut o analiză după pierderea alegerilor şi că a înţeles că va fi nevoie ca lista de candidaţi pentru Consiliul Local să fie făcută pe cartiere şi că va fi desemnat un candidat de primar pe placul rădăuţenilor. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: