APIA Suceava a câştigat patru procese cu fermierii beneficiari de subvenţii europene

> Pe rolul instanţelor, anul trecut s-au aflat 24 de asemenea litigii

În 2020, Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava a fost reprezentat în instanţă în 72 de dosare, se arată în raportul privind activitatea desfăşurată de această instituţie pe durata anului trecut. Potrivit datelor APIA, este vorba despre 52 de litigii care decurg din acordarea subvenţiilor de la bugetul naţional, 24 privind acordarea de subvenţii de la bugetul comunitar, precum şi încă unul care avut ca obiect suspendarea unui act administrativ. La acestea se mai adaugă încă 3 procese privind anularea de acte administrative privind funcţionarii publici.

În ceea ce priveşte subvenţiile naţionale, două dosare au fost finalizate pe durata anului trecut, „fiind pronunţate hotărâri definitive de către Curtea de Apel Suceava, în sensul admiterii cererilor de anulare a proceselor-verbale de constatare şi recuperarea sumelor încasate necuvenit”. Dintre litigiile care decurg din acordarea de sprijin financiar din fonduri europene, au fost soluţionate în instanţe 6 cauze, dintre care 4 în favoarea Centrului Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: