Beniamin Atodiresei consideră că USR Suceava banalizează expertiza când alege prefectul prin concurs de filme de prezentare şi de CV-uri

> Este o dezbrăcare de conţinut şi seriozitate a funcţiei publice şi „orice desculţ profesional” pare calificat dacă a avut un stagiu de activist, consideră fostul lider PLUS Suceava

Fostul lider PLUS Suceava Beniamin Atodiresei a luat în derâdere, sâmbătă, modul în care USR Suceava înţelege să desemneze candidatul de prefect pentru judeţul Suceava, apreciind că se tratează superficial o poziţie publică importată unde orice ONG-ist sau activist pare gata calificat.

„E ridicol când prin fandoseli de jună pensionară ajungi să tratezi nominalizarea prefectului ca o gesticulaţie de bucătărie” a spus Beniamin Atodiresei.

El consideră că „a propune cadre şi a mima selecţii ce contrazic însăşi postura de funcţie politică reflectă o predispoziţie a USR Suceava spre scenografii ieftine”.

Atodiresei apreciază că atunci când un partid ca USR vine din spatele AUR este mai rentabil să se replieze prin a-şi recunoaşte dimensiunea politică.

„Dar a te îmbătoşa public, când eşti mai nimeni în judeţ, nu e dovada isteţimii, ci doar a reflexului voinţei obstinante de putere; ca singura recomandare!” crede fostul lider PLUS.

Mai mult, el atrage atenţia că se banalizează expertiza şi chiar funcţia publică de prefect.

„Apelul e la inducerea unei false liberalizări, în care orice desculţ profesional, dacă a trecut prin stagiul de ong-ist sau activist, este un gata calificat. Rezultatul este o dezbrăcare de conţinut şi seriozitate a funcţiei publice, în definitiv o formă de banalizare a expertizei, necesar a fi anterior validată, a înţelegerii şi a capacităţii reale de a corespunde postului” arată Atodiresei.

El conchide că „şi în socialism (se) validau scenografiile şi apartenenţele proletare”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: