În zilele de sâmbătă şi duminică, înmatriculările auto se vor desfăşura, fără programare

> Pentru început se vor efectua doar înmatriculări solicitate de persoane juridice

Prefectura Suceava a anunţat, joi, că înmatriculările auto se vor putea efectua de acum şi în weekend, ca o măsură de îmbunătăţire a calităţii serviciilor furnizate populaţiei şi implicit de reducere a intervalelor de timp aferente programărilor pentru toate tipurile de operaţiuni desfăşurate de Compartimentul Înregistrare şi Evidenţă Vehicule Rutiere.

Astfel, în urma analizelor efectuate, a fost identificată

soluţia modificării temporare a programului de lucru la Compartimentul Înregistrare şi Evidenţă Vehicule Rutiere, în sensul deschiderii a câte două ghişee în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 8.30-16.30, care să desfăşoare toate tipurile de operaţiuni, fără programare, după principiul „primul venit, primul servit”.

Prefectura Suceava subliniază că analizele efectuate au relevat că cei mai afectaţi de intervalele considerabile la care se fac programările pentru înmatriculare definitivă sunt operatorii economici, în special cei care au ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri şi persoane, motiv pentru care serviciile prestate în zilele de sâmbătă şi duminică de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava se vor adresa, cel puţin în perioada imediat următoare, exclusiv persoanelor juridice.

„În funcţie de dinamica soluţionării dosarelor, ulterior se va analiza şi posibilitatea ca la aceste ghişee să se poată adresa şi persoanele fizice” se arată în comunicat.

Prefectura Suceava precizează că eliberarea documentelor (certificate de înmatriculare, autorizaţii de circulaţie provizorii), precum şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare sau de circulaţie provizorie se va desfăşura ca şi până acum, de luni până vineri, în timpul programului normal de lucru cu publicul. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI