Criterii de performanţă stricte pentru finanţarea CS Universitatea şi Foresta

>„Sunt multe frământări în sport”, a remarcat primarul Ion Lungu, punând în vedere că echipa de handbal trebuie să se menţină în Liga naţională, iar cea de fotbal să promoveze în Liga secundă

Echipa de handbal masculin a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava primeşte un supliment de finanţare. Cel puţin aşa a făcut public primarul Ion Lungu, potrivit căruia, în proiectul bugetului municipiului pe anul 2021, pentru clubul de handbal sucevean este propusă în plus o sumă de 500.000 de lei. Ion Lungu spune că s-a întâlnit cu prof. univ. Valentin Popa, rectorul USV, cât şi cu conducerea tehnică a echipei, prilej cu care au fost abordate şi condiţiile acordării suportului financiar. „Echipa de handbal s-a întrunit în acest an şi am avut o întâlnire cu domul rector, cât şi cu antrenorii Chiruţ şi Raţă. Comparativ cu anul trecut, mărim bugetul din acest an cu 500.000 de lei. Sigur, ţinta noastră este ca echipa să rămână în Liga naţională”, a precizat şeful executivului municipal din reşedinţa de judeţ, reliefând că a constatat că „sunt multe frământări în sport”. În ceea ce priveşte fotbalul, edilul-şef a ţinut să arate că ACS Foresta se va bucura de o alocare din bugetul local egală cu cea din 2020, respectiv una de 2,5 milioane de lei. „Rămân cele două criterii foarte clare de finanţare. Darea banilor este condiţionată de aceste obiective. Handbalul trebuie să se menţină în Liga I, iar la fotbal este vorba despre revenirea în Liga a II-a”, a conchis Ion Lungu, primarul Sucevei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI