Pentru că se consumă „fără număr”

Urmărire „digitalizată” a consumurilor de utilităţi în unităţile de învăţământ din municipiul Suceava

Unităţile din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Suceava nu se vor mai bucura de o finanţare la fel de generoasă ca cea din anii precedenţi. Anunţul a fost făcut ieri de primarul Ion Lungu, el specificând că, în primul rând, face referire la cheltuielile pentru reparaţii şi la cele de investiţii, care „în anul 2020 s-au ridicat la 5 milioane de euro”.

Lungu spune că în 2021 vor continua investiţiile aferente a patru mari obiective, respectiv cele privind amenajarea corpului de laboratoare al Colegiului Naţional „Petru Rareş”, sala de gimnastică a Colegiului Naţional „Spiru Haret”, Sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 10 şi de construire a grădiniţei de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

„Fac apel la directorii de şcoli să nu mai propună alte lucrări de la buget, pentru că, oricum, nu o să le aprobăm” a avertizat Lungu, accentuând că „nu avem banii necesari”.

Şeful municipalităţii evidenţiază că alte intervenţii, precum cele de reabilitare a clădirilor, înlocuire a instalaţiilor de încălzire, schimbare a instalaţiilor sanitare, cât şi altele vor face obiectul unor finanţări nerambursabile atrase prin proiecte europene.

„Există foarte mulţi bani pe fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor publice şi vom prinde toate şcolile din municipiul Suceava în aceste reabilitări” a pus în vedere edilul-şef.

Lungu a ţinut să mai sublinieze că în acest an bugetul pentru şcoli va fi de austeritate, iar în acest sens vor fi implementate proiecte de digitalizare pentru urmărirea consumurilor de energie şi utilităţi. „Asta este realitatea! Acolo «se consumă fără număr», pentru că nu plătesc şcolile, ci Primăria. Trebuie să înţelegem cu toţii că este o perioadă grea şi să facem eforturi să reducem costurile” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: