Precizare

 Într-o ştire din pagina „Naţional” a ediţiei cotidianului „Crai nou” din data de 2 februarie a.c., intitulată „Titlul de «Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989», retras pentru 16 persoane” (sursa: Agerpres), în enumerarea persoanelor în cauză apare şi numele Emil Simion…

Ieri, fostul profesor şi director de şcoală, scriitorul sucevean Emil Simion, vechi colaborator al ziarului, ne-a informat că deja primise mai multe telefoane de la persoane care îl întrebau ce şi cum, cărora le-a precizat – aşa cum ne-a declarat şi nouă – că nicidecum nu este vorba despre el!

Am consultat ieri decretul 66/1 februarie 2021 semnat de preşedintele Klaus Iohannis şi am constatat că la poziţia 12 se află înscrisă o persoană cu numele Emil Simion, însă fără să se arate din ce localitate este (aşa cum nu se arată nici în cazul celorlalte). În încercarea identificării persoanei care a fost deposedată de titlul respectiv şi eventual a unor detalii despre aceasta, n-am reuşit să aflăm decât că îl primise printr-un decret din 5 decembrie 2000, semnat, la final de mandat, de fostul preşedinte Emil Constantinescu… (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: