Primarul de Rădăuţi:

Niciodată nu m-am împotrivit proiectului noului spital de infecţioase

> Îl vom face în curtea spitalului nou şi-l invităm pe Ştefan Mandachi la discuţii cu proiectantul, transmite edilul-şef

Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a declarat recent, la News Bucovina, că nu s-a împotrivit niciodată construcţiei unui spital nou de boli infecţioase, dar că în urma discuţiilor cu medicii care vor lucra în acest spital s-a constatat că cea mai bună soluţie este construirea acestuia în curtea noului spital.

„Se încearcă prin toate mijloacele să se denatureze şi să mi se răstălmăcească cuvintele în ceea ce priveşte construirea noului spital de infecţioase iniţiat de Ştefan Mandachi. Niciodată nu m-am împotrivit acestui proiect. Încă de la început, când s-au întins planşele, am fost de acord şi am iniţiat procedurile, inclusiv cea de demolare a locaţiei unde urma să fie construit” a precizat Bogdan Loghin.

El a arătat însă că din punctul de vedere al primarului trebuie să vadă situaţia în ansamblu şi să ia cea mai bună decizie.

„Eu nici nu m-am gândit că dl Andronachi nu a discutat cu medicii care ar urma să lucreze în acea locaţie. M-am gândit că acea locaţie de la spitalul vechi, unde este secţia de infecţioase, este cea mai bună, că s-a trecut peste toate etapele şi este în regulă” a spus primarul.

El a explicat că s-a îmbolnăvit de Covid-19 şi a ajuns în spital, iar acolo a discutat cu doctorii exact despre acest proiect.

Atunci, medicii i-au sugerat în primă fază că ar fi mai bine ca noul spital să fie realizat prin supraînălţarea actualei secţii de infecţioase şi că această variantă este mai simplă decât construcţia unei noi clădiri.

„Am fost de acord să facem acest proiect, indiferent de costuri. Am discutat cu foarte mulţi sponsori care au venit alături de Primăria Rădăuţi şi am hotărât să facem acest spital cu un etaj. Mai departe, evoluând în discuţii, mi s-a spus că ar rămâne în istorie dacă s-ar face în curtea spitalului nou acest spital, pentru că toate investigaţiile se fac imediat acolo şi s-ar câştiga mai mult” a spus primarul.

El a arătat că şi-a însuşit această propunere şi că a discutat cu proiectanţii să se construiască spitalul în curtea spitalului nou, în spate, unde au locaţia medicii rezidenţi.

Primarul a adăugat că a discutat şi cu reprezentantul lui Ştefan Mandachi, care a înţeles proiectul.

„Am cea mai bună intenţie să ridic acest spital. Îl aştept pe dl Mandachi să vină alături de noi. Chiar îl invit la întâlnirea cu arhitectul, cu proiectantul, respectiv cu medicii, pentru a vedea exact cum vrem să facem şi împreună să ne dăm mâna şi să construim acest spital” a spus Bogdan Loghin.

Primarul a adăugat că, din păcate, nu s-a întâlnit până acum cu Ştefan Mandachi, apreciind că dacă ar fi purtat discuţii cu el situaţia s-ar fi clarificat şi nu ar fi apărut zvonuri în presă.

„Până la urmă va fi bine şi toţi cei care lucrează în spital vor vedea că am cele mai bune intenţii” a subliniat Loghin.

El a mai spus că îşi doreşte ca Spitalul Municipal Rădăuţi să devină spital de urgenţă, pentru că deserveşte o arie mare.

Totodată, primarul a anunţat că doreşte să meargă în regim integrat şi cu parcarea spitalului până în faţă, în sistem de autofinanţare, prin taxa de parcare, pentru că acum cei care vin la spital nu au unde parca. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: