Ion Lungu:

Ne pregătim pentru începerea şcolii în scenariul galben

> Preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din anii terminali vor reveni în bănci

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că municipiul este în continuare în scenariul galben şi a rugat sucevenii să respecte în continuare măsurile de prevenţie, astfel încât rata de infectare să rămână sub 3 cazuri la mia de locuitori, pentru ca elevii să poată merge la şcoală.

Primarul a spus că în scenariul galben vor merge la unităţile de învăţământ preşcolarii, elevii claselor primare şi elevii anilor terminali, respectiv clasele a VIII-a şi a XII-a.

„Dragi suceveni, vă rog să facem tot efortul să rămânem în scenariul galben pentru a veni la şcoală şi cei din clasa a VIII-a şi cei din clasa a XII-a şi fac apel să purtăm masca, să respectăm distanţarea fizică şi regulile minime de igienă” a transmis Ion Lungu.

El a mai anunţat că a semnat contractul cu firma Orange pentru achiziţia a 1000 de tablete pentru şcoli şi că, în termen de 20 de zile, vor fi furnizate aceste tablete.

Primarul a mai spus că a avut discuţii la şcoli în ceea ce priveşte reluarea învăţământului cu elevi în clase.

„Şcolile sunt pregătite” a precizat Ion Lungu. El a arătat că municipalitatea a achitat facturile pentru dezinfectanţi, măşti, ca să se poată începe şcoala în condiţii de normalitate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: