La Fălticeni, tot mai puţini beneficiari de venit minim garantat

În şedinţa ordinară a CL din data de 28 ianuarie 2021, s-au aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea orelor de muncă prestate de beneficiarii de ajutor social, precum şi planul de lucrări de interes local, întocmit în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001.

„La nivelul municipiului Fălticeni avem în plată 62 de dosare de ajutor social pentru 80 de persoane şi 40 de persoane care au documente medicale care certifică că sunt în incapacitate fizică sau psihică de a presta muncă în condiţiile legii. Este o cifră extrem de mică, doar 62 de dosare la un municipiu de 30.000 de locuitori. Sunt comune de zece ori mai mici şi au de zece ori mai multe persoane care beneficiază de ajutor social. Cifrele sunt publice, le puteţi vedea, comune cu 3.000 de locuitori au 400 de asistaţi social.

Numărul de beneficiari de ajutor social este în fiecare lună într-o continuă schimbare, unii nu îşi fac orele de muncă stabilite prin lege, alţii renunţă, unii mai vin din străinătate, alţii pleacă. Sumele de bani nu sunt mari, dar interesul lor este asigurarea medicală. Beneficiarii ajutorului social sunt asiguraţi medical şi beneficiază de consultaţii medicale gratuite şi tratamente medicale compensate, spitalizare etc.

Toate aceste persoane, cu excepţia celor care au scutirea medicală pentru boli fizice sau psihice, trebuie să execute un număr de ore corespunzător sumei de bani pe care o încasează. Ei trebuie să presteze activităţi pe domeniul public al municipiului, avem norme după devize pentru aceste lucrări, iar plata se face pe baza pontajului” ne-a asigurat primarul Cătălin Coman.

Lucrările propuse a fi prestate de beneficiarii de ajutor social constau în activităţi de întreţinere a curăţeniei străzilor şi trotuarelor, colectarea şi încărcarea gunoiului stradal, întreţinerea spaţiilor verzi, curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ, plantarea florilor sezoniere etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: