CJSU Suceava a avut în 2020 de şapte ori mai multe şedinţe extraordinare

> Principalele situaţii de risc avute în vedere au fost inundaţiile, pesta porcină africană şi, bineînţeles, Covid-19

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava şi-a prezentat recent raportul de activitate pentru anul 2020.

Am extras din document cele mai relevante date, pe care le prezentăm în continuare.

Anul trecut, CJSU Suceava s-a reunit în două şedinţele ordinare şi 75 extraordinare, situaţie cauzată de pandemia de Covid-19. De asemenea, anul trecut au avut loc şi 64 şedinţe extraordinare ale Grupului de suport tehnic pentru epidemii, în cadrul şedinţelor de comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă, precum şi alte întruniri desfăşurate la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava; 4 şedinţe ale Centrului Local de Combatere a Bolilor Suceava, în vederea prezentării unor informări cu privire la stadiul pestei porcine africane din punct de vedere al riscului potenţial generator de situaţii de urgenţă pe teritoriul judeţului nostru.

Totodată, în 2020 CJSU a adoptat şi aprobat 113 hotărâri, ponderea cea mai însemnată a acestora fiind: 67 pentru asigurarea rezilienţei comunităţii şi de diminuare a impactului tipului de risc, aplicabile pe raza judeţului Suceava, în scopul limitării şi prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi 14 pentru aprobarea scenariilor de funcţionare pentru unităţile de învăţământ din judeţ.

Ca urmare a atenţionărilor şi avertizărilor hidro-meteorologice, Centrul de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei s-a activat de 16 ori în situaţii non-Covid.

Un alt factor de risc l-a reprezentat pesta porcină africană, boală virală sistemică, contagioasă, febrilă, asemănătoare pestei porcine clasice. Primul focar din anul 2020, pe teritoriul judeţului Suceava, s-a înregistrat la data de 5.03.2020, la un mistreţ din localitatea Vatra Dornei. Au urmat focarele de PPA la porcul domestic din localităţile: Strâmtura – Vama, 23.10.2020; Corocăieşti (două focare), 4.11.2020; Hreaţca – Vultureşti, 5.11.2020; Călineşti – Dărmăneşti, 6.11.2020; Horodniceni, 25.11.2020; Capu Codrului – Păltinoasa, 2.11.2020;Mihăieşti, 18.12.2020;Suceviţa, 18.12.2020 şi Marginea, 23.12.2020.

În acelaşi timp, CJSU a gestionat situaţia construcţiilor uşoare din elemente modulate repartizate la nivelul judeţului Suceava.

Din totalul de 44 locuinţe modulare, acestea sunt repartizate astfel: 6 module în stoc la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi; 38 module în folosinţă la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.

Pe lângă acestea, CSJU a obţinut 14 construcţii din elemente modulate şi 14 radiatoare electrice pentru spitalele din judeţ. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: