Deputatul Radu Ciornei (USR-PLUS):

Cel care va fi prefect de Suceava este şi acum o figură marcantă în partidul nostru

Deputatul USR-PLUS de Suceava Radu Ciornei a declarat marţi, la News Bucovina, că viitorul prefect de Suceava nominalizat de USR va fi selectat dintre membrii de partid care îşi vor depune CV-uri şi care doresc să acceadă în această funcţie.

„Avem oameni de valoare. Sunt sigur că îşi vor depune CV-urile. Nu ne vom uita în altă parte la cei care ne propun oameni pentru funcţia de prefect” a spus Ciornei.

Deputatul sucevean a menţionat că USR va nominaliza prefectul, iar cei doi subprefecţi vor fi de la alte partide din coaliţie.

„Alianţa USR-PLUS va avea doar o singură funcţie” a precizat Ciornei. El a explicat şi cum se va derula desemnarea prefectului.

„Va fi un concurs de dosare. Noi nu negociem funcţii” a spus deputatul USR-PLUS, adăugând că, după ce se vor filtra la nivel judeţean aceste dosare, vor fi înaintate conducerii centrale trei dosare, din care va fi aleasă persoana care va fi nominalizată.

Potrivit lui Radu Ciornei va fi propus un profesionist, un membru de partid cu activitate.

„Avem oameni de valoare, deşi nu sunt toţi cunoscuţi” a spus deputatul.

El le-a transmis celor care încearcă să le propună nişte nume pentru funcţie că vor fi avuţi în vedere doar membri USR.

„Nu ne vom uita niciodată în altă parte, să fim atât de slabi încât să ascultăm de binevoitorii care ne propun, din întâmplare, astăzi, că ştiu pe cineva fantastic pentru poziţia de prefect” a spus Ciornei.

El a subliniat că, din respect pentru membrii de partid, prefectul va fi un membru USR.

 „Prefectul va fi o figură marcantă în partid. Cine va fi prefect este şi acum o figură marcantă în partidul nostru, pentru că sunt oameni cu activitate, care poate nu sunt foarte bine cunoscuţi, dar în partidul nostru sunt foarte cunoscuţi” a spus deputatul, care a menţionat că viitorul prefect va avea o vizibilitate mult mai mare.

Radu Ciornei a mai vorbit şi despre relaţia cu PNL, precizând că acum se echilibrează situaţia în coaliţie la nivel judeţean, pentru că USR-PLUS nu are reprezentare în Consiliul Judeţean Suceava.

„Eram în dezavantaj, pentru că noi nu avem oameni în Consiliul Judeţean. Suntem în alianţă, lucrăm împreună, am avut deja întâlniri, am avut discuţii despre proiectele Sucevei, am fost la Bucureşti împreună” a spus deputatul, care a subliniat că acum USR-PLUS şi PNL sunt cu proiectele pe masă pentru dezvoltarea judeţului.

El a arătat că USR-PLUS este „fratele mai mic” din această coaliţie, dar nu chiar foarte mic. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: