Bărbat reţinut pentru 24 de ore deoarece a tăiat ilegal doi arbori şi a furat un buştean

Pădurarii din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului au prins un bărbat în vârstă de 51 de ani, din satul Capu Câmpului, pe când fura lemne de pe raza fondului forestier al Cantonului Silvic Isachia.

Ulterior au fost sesizaţi poliţiştii, care au stabilit că bărbatul a mers în pădure marţi seara şi a tăiat fără drept, de pe picior, doi arbori din specia molid, cu diametrul la cioată de 45 cm, respectiv 42 cm, după care a sustras un buştean cu lungimea de 4 m şi diametrul de 42 cm, respectiv 0,55 mc.

La rândul lor, lucrătorii silvici au stabilit că bărbatul a creat un prejudiciu de aproape 1.230 lei. Aşadar, o sumă ce depăşeşte de cinci ori preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior.

În aceste condiţii, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat penal pentru „tăiere fără drept şi furt de arbori”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: