Elena Udrea – la bară

Cum se învârte roata vremii! Preaputernica Nuţi, „spaima Constituţii!”, „blonda de la Cotroceni”, pupila, amanta sau ţiitoarea lui Zeus (Traian Băsescu), a ajuns la bară! Udrea fără de care nu se mişca nimic nici la Palatul Victoria, nici la PDL, partid de guvernământ, unii zic că nici „marinarul” nu-i ieşea din cuvânt. Udrea care, desculţă pe canapea, îl asista la mai toate întâlnirile importante pe fostul preşedinte, ca să citez numai câteva informaţii culese din mass-media acelor ani, a ajuns din nou la bară. La bara sălii de judecată. Ultimul termen. A mai ajuns o dată, dar a fost salvată in extremis de o hotărâre cu cântec a CCR.

Şi cum toate apariţiile ei s-au lăsat cu petarde mediatice, probabil de ea însăşi aranjate, petarde care au înălţat-o în cea mai puternică poziţie în stat, nu a ratat ocazia nici de data asta: ca din întâmplare a picat o ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti, iar procesul s-a amânat cu câteva ore bune, presa inflamându-se brusc. S-a reluat procesul şi acum îşi aşteaptă sentinţa. Procurorii cer 12 ani de puşcărie pentru ea şi 15 ani pentru Ioana Băsescu.

Va fugi din nou Elena Udrea, se întreabă jurnaliştii, într-u-nul din paradisurile ferite de Interpol şi de braţul prea blând al justiţiarilor noştri? Braţ care permite în dispreţul tuturor oamenilor cinstiţi din România să dispară de sub nasul Justiţiei cele mai importante figuri de corupţi, îmbuibaţi pe banul public, ba în Londra, ba în Italia, Costa Rica, Madagascar, Tighina, Belgrad şi cine mai ştie pe unde. Cu tot cu bani.

Ba chiar lasă impresia că sunt ajutaţi să fugă şi să facă praf sumele exorbitante jupuite de pe spinarea unui biet popor condamnat să suporte ravagiile corupţiei. Cu atât mai mult cu cât serviciile secrete n-au voie să se amestece, aşa au zis legiuitorii noştri, foarte grijulii să nu li se clintească un fir de păr corupţilor, să nu cumva să li se ştirbească dreptul la libertate, caz în care nu înţeleg de ce le mai plătim. Dar cei condamnaţi să trăiască cu 200 de lei pe lună, vreo câteva sute de mii de români, ăştia ce drepturi la libertate au, domnilor făcători de legi strâmbe?

Se întrebau degeaba jurnalişti celebri unde/când va fugi Elena Udrea, fiindcă oricum milioanele furate n-au cum să se mai întoarcă la bugetul public, aşa cum nu s-au întors nici în majoritatea celorlalte cauze de delapidare judecate. Şi-au înstrăinat averea şi purcoiul de bani pe la neamuri, prieteni ori i-au dosit prin conturi offshore. Prinde orbul, scoate-i ochii! Ca să scape de braţul legii, Udrea declară sus şi tare că milioanele au fost cheltuite în interesul cetăţeanului, pentru a fi promovat referendumul referitor la cei 300 de parlamentari, iar Nuţi şi ai săi n-ar fi beneficiat de niciun leuţ. Şi atunci de unde bani pentru moşia Nana, lângă Zeus?

La fel declara şi Liviu Dragnea într-o speţă parcă trasă la indigo, de data asta fiind vorba de referendumul pentru suspendarea lui Traian Băsescu, speţă lăsată cu condamnări grele. Semn că jecmănirea bugetelor locale şi naţionale în campanii electorale nu e de azi, de ieri. Nu e excepţie, ci regulă.

Să ne mai amintim că toate prezenţele Udrei în faţa judecătorilor deveneau adevărate spectacole mediatice. E suficient numai gestul mafiotic cu degetul arătător la nară, gest care trebuia să sugereze că acţiunea justiţiei „pute”, iar gaşca trebuie să se mobilizeze, altfel fosta ministră „îi dă pe nară”, adică în gât. Limbaj infracţional.

Spectacolul continuă. Dosarul Elena Udrea – Ioana Băsescu scoate la iveală mizeria umană a puterii politice în perioada preşedinţiei lui Traian Băsescu, perioadă în care DNA a început ofensiva împotriva corupţiei, ofensivă susţinută de Zeus până când s-a apropiat de propria familie: fratele, nepotul, principala colaboratoare blondă şi, colac peste pupăză, fiica cea mare, lansată în afaceri de anvergură din poziţia de notar public. Şi-a sacrificat conştient copilul? De atunci tună şi fulgeră otova împotriva procurorilor care fac dosare politice şi a justiţiei părtinitoare, deconstruind total un mandat care începuse sub auspicii favorabile. Ca să se aşeze fără glorie alături de marii corupţi zăpsiţi de justiţiari. Halal!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: