Primarul Ion Lungu, la finalul şedinţei CL, amuzat de un schimb de replici între Lucian Harşovschi şi Dan Ioan Cuşnir:

„Văd candidaţii din 2024”

Şedinţa Consiliului Local Suceava de joi s-a încheiat cu un schimb de replici între viceprimarul PNL Lucian Harşovschi şi liderul PSD Suceava Dan Ioan Cuşnir pe tema ridicată de consilierul social-democrat privind anunţarea „cu pompă” a organizării centrelor comunitare de vaccinare din municipiu, centre care nu funcţionează.

Viceprimarul Lucian Harşovschi l-a atenţionat pe Dan Ioan Cuşnir să nu mai facă declaraţii politicianiste pe sănătatea sucevenilor şi a precizat că el a anunţat că municipalitatea s-a pregătit pentru a da în funcţiune centrele de vaccinare conform cerinţelor de la nivel central.

Harşovschi a spus că şi-ar fi dorit să aibă „o pompă” pentru vaccinuri, dar că situaţia actuală este generată de criza mondială de vaccin anti-Covid-19.

Cuşnir a răspuns că nu-şi doreşte să intre în polemică, dar i-a atras atenţia viceprimarului că în data de 11 ianuarie a anunţat că sunt pregătite centrele de vaccinare comunitare din municipiu.

„Aţi anunţat că sunteţi pregătiţi, dar nu eraţi pregătiţi, pentru că aţi cerut în 18 ianuarie avizul CL pentru schimbarea destinaţiei sălilor” a spus Cuşnir.

Lucian Harşovschi a răspuns că avizul s-a cerut mai târziu pentru că legislaţia s-a modificat de mai multe ori.

Primarul Ion Lungu a intervenit precizând că situaţia a fost generată de graba cu care Guvernul a cerut deschiderea acestor puncte de vaccinare şi a menţionat că a avut discuţii la cel mai înalt nivel.

„În urma discuţiilor de la Asociaţa Municipiilor din România s-a mers pe ideea că nu mai este nevoie de HCL, pentru că oricum aceste spaţii sunt în proprietatea CL şi au fost doar date în administrare la şcoli, competenţa de modificare fiind a CL” a spus Ion Lungu.

El a arătat că nu a fost vorba despre o scăpare de-a municipalităţii.

„Multe lucruri încă se fac pe repede-înainte legat de aceste centre de vaccinare” a spus primarul, care a arătat că s-a suprapus şi actuala criză a vaccinurilor.

Ion Lungu a mai declarat că nu a apărat nici ordinul ministrului Sănătăţii despre cum se face decontarea cu CAS, cum se vor încheia contractele cu medicii, cum se va face bugetarea.

„Şi astăzi mai sunt lucruri de făcut. Noi, ca primărie, ne-am făcut datoria” a precizat Ion Lungu.

Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a spus că ceea ce a spus primarul are logică.

„Domnule primar, aveţi dreptate. Explicaţia dvs. are fir logic şi sens” a spus Cuşnir, care a menţionat însă că această prezentare nu are nicio legătură cu „declaraţia politicianistă” a viceprimarului.

…Iar Ion Lungu a arătat că acest schimb de replici l-a amuzat.

„Văd candidaţii din 2024” a spus primarul.

Lucian Harşovschi a intervenit şi a subliniat că legislaţia s-a modificat de mai multe ori, că la început era necesar un aviz de funcţionare, iar apoi de autorizaţie.

„Vreau să facem lucrurile aşa cum trebuie” a spus viceprimarul.

El i-a reproşat lui Dan Ioan Cuşnir că a adus „acuze nefondate” şi că avea pretenţii că acesta este un om informat.

„E vorba de sănătatea sucevenilor şi nu trebuie să facem rabat” a conchis Lucian Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: