Utilaje de deszăpezire pe străzile şi trotuarele Sucevei

Viceprimarul Lucian Harşovschi a informat ieri că în zilele de 30 şi 31 ianuarie zeci de utilaje au acţionat pe străzile municipiului Suceava pentru deszăpezire.

Astfel, sâmbătă noapte, până la ora 4, s-a intervenit pe străzi cu cinci utilaje. De la ora 4 dimineaţa, s-a acţionat cu nouă utilaje pentru străzi şi cinci pentru trotuare şi străzi înguste.

Duminică, pe parcursul zilei, s-a acţionat cu cinci utilaje mari, inclusiv duminică noapte, până la ora 4 dimineaţa; apoi au ieşit încă 11 utilaje pentru străzi şi cinci utilaje pentru trotuare.

În acest context, Lucian Harşovschi a reamintit informaţiile pe care sucevenii trebuie să le cunoască în această perioadă:

> numerele de telefon la care se poate suna non-stop pentru a sesiza diferite probleme în traficul rutier/ pietonal sunt: (0731) 996 856 – dispecerat Diasil Service şi 0230/212696 – Primăria Suceava;

> întotdeauna se va interveni mai întâi pe arterele principale, iar apoi pe cele secundare şi adiacente;

> atunci când ninge abundent, oricât de multe utilaje ar acţiona, acestea nu au eficienţă maximă;

 > trotuarele adiacente spaţiilor comerciale trebuie deszăpezite de agenţii economici;

> asociaţiile de proprietari au obligaţia de a curăţa ţurţurii de gheaţă de la nivelul superior al blocurilor.

Viceprimarul a ţinut să precizeze că deszăpezirile se fac şi în funcţie de buget, motiv pentru care autorităţile vor încerca întotdeauna să obţină un echilibru între eficienţă şi costuri. „Ne bucurăm de iarnă şi de zăpadă în continuare, suntem responsabili şi precauţi!” a transmis Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: