Primarul Rădăuţiului, Bogdan Loghin:

Sifonarea banilor publici, subcontractările şi o mafie locală au adus oraşul în subdezvoltare

Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a declarat ieri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că sifonarea banilor publici, subcontractările şi o mafie locală au dus oraşul în subdezvoltare, dar că acţiunile pe care le face alături de o echipă tânără în care are încredere vor duce la ruperea de practicile din trecut şi la dezvoltarea municipiului aşa cum şi-o doresc locuitorii oraşului.

Loghin a spus că inclusiv în ceea ce priveşte deszăpezirea este sabotat de cei care au avut legătură cu fosta administraţie.

„La Rădăuţi e din cauza sabotajului Servicii Comunale. Dacă acum a trebuit să sun eu – am sunat de trei ori ca să dea cu sare prin oraş –, au fost momente când sărăriţa împrăştia sare la 10 grade şi a fost nevoie să trimitem imediat controlul să vedem, ca să facem punctajul imediat. Este unul dintre sabotaje” a spus Bogdan Loghin.

Primarul a reamintit că la Servicii Comunale fostul primar Nistor Tatar este subinginer pus pe poziţie de inginer-şef, iar director e Romeo Galan, care a rămas de pe vremea lui Nistor Tatar.

„Din păcate, văd că au construit un cuptoraş şi s-au urcat pe cuptoraş să le fie bine. Eu nu aş avea nicio problemă dacă aş fi văzut că treaba ar începe să meargă din punct de vedere tehnic măcar, dacă nu din punct de vedere instituţional. Din păcate, cum avem şi cu alte instituţii din subordine, sunt probleme de discuţii şi comunicare” a spus primarul.

El a menţionat că din momentul în care a venit la Primărie a încercat să deblocheze toate lucrurile.

„Am discutat cu şefii de servicii care au în subordine toţi angajaţii. Le-am explicat intenţia mea bună şi le-am spus că nu există la mine toleranţă în ceea ce priveşte corectitudinea şi mersul corect şi rapid al lucrurilor din punct de vedere administrativ. A fost o perioadă de probă până acum. Am fost şi eu în probă pentru ei şi ei în probă pentru mine” a spus primarul.

Loghin a arătat că acum este în plin proces de „exorcizare administrativă”, iar aceasta nu este uşor de făcut.

„Este un sistem întreg interconectat care, în momentul în care mişti într-o parte, se mobilizează în cealaltă parte. Mecanismul acesta este greu şi infernal. Nu mă plâng, dar vreau să ştie toţi rădăuţenii că muncind chiar şi 11 ore pe zi tot ţi se pare că nu mai ajungi la capăt, pentru că ei încearcă să blocheze toată activitatea prin anumite tertipuri” a spus primarul.

El a arătat că în aceste luni a vrut să vadă cine se aliniază din punct de vedere al politicii administrative şi a constatat că, din păcate, angajaţii nu prea dau semne.

„Am încercat, dar majoritatea lor este conectată cu fostul primar, pentru că au dus-o foarte bine. Mi-a şi spus: Voi sunteţi nişte tinerei. Nu mi-e frică de voi şi să nu aveţi aşteptări de la cei din Primărie, pentru că prea bine au dus-o cu mine ca să poată lucra cu voi” a declarat Bogdan Loghin.

El a spus că va face apel la experienţa pe care a acumulat-o ca să se mişte lucrurile şi să fie bine.

„Certurile nu mai sunt tolerate la noi în Rădăuţi. Aşteptările sunt atât de mari şi asta s-a văzut prin rezultatul votului. De la în-ceput mi-am dorit să nu fie gâlceavă şi să facem doar treabă. Dar când deranjezi anumite interese, se pare că asistăm la ceea ce asistăm în ziua de azi” a spus primarul.

Loghin şi-a exprimat satisfacţia că a început să deblocheze unele proiecte şi chiar a început cu bine un parteneriat cu o fundaţie care a accesat deja fonduri europene pentru un centru pentru copii cu deficienţă mintală pe mai multe ramuri, şi autism, şi Sindrom Down, dar şi altele şi că a găsit şi o locaţie care va fi renovată cu bani alocaţi de această fundaţie.

„Am completat anumite proiecte despre care se spune că sunt aproape implementate, or ele aveau ca bază de dezvoltare drumurile, însă acele drumuri nici măcar nu erau intabulate, fiind la un stadiu mult înapoiat” a spus primarul.

El a recunoscut că treburile se mişcă foarte greoi pentru că nu colaborează bine cu şefii de servicii.

„Doar mimează sau te duc pe piste false, care ulterior nu vor duce la nimic. Voi rezolva această problemă prin organigrama care urmează să vină, organigramă care este necesară” a spus Loghin.

El a explicat că a luat modelul Primăriei Oradea, chiar dacă oraşul e mult mai mare, dar structura Primăriei este funcţională şi chiar şefii de servicii pe care i-a dus acolo şi-au luat notiţe de la acei funcţionari. (Va urma) (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: