Reabilitarea sistemului de încălzire din Vatra Dornei costă 66,7 milioane de lei

> Lucrările ar urma să fie finalizate în anul 2023

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat trei contracte de finanţare în cadrul Programului Termoficare, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), unul dintre ele fiind pentru municipiul Vatra Dornei.

Potrivit unui comunicat al MDLPA, pentru reabilitarea sistemului de alimentare centralizată cu căldură în Vatra Dornei, valoarea totală a proiectului este de 66.791.294,00 lei, 56.772.599,90 lei fiind din bugetul MDLPA.

Ministrul Dezvoltării a apreciat că alocarea acestor fonduri va asigura „o reţea modernă de termoficare pentru locuitorii municipiului”.

Lucrările de reabilitare au ca termen de finalizare anul 2023.

La nivelul MDLPA, se derulează Programul Termoficare, aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor, care se implementează în perioada 2019-2027.

Finanţarea programului se realizează din următoarele surse: > transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei; > transferuri din bugetul Fondului pentru Mediu, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei; > sume din bugetele locale.

Cota de cofinanţare din bugetul MDLPA este de maximum 85% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, iar contribuţia de la bugetul local este de minimum 15%. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: