Emmanuel Macron

Europa trebuie să fie mai rapidă şi mai eficientă în privinţa vaccinurilor împotriva Covid-19

Europa trebuie să acţioneze mai eficient şi mai rapid în obţinerea vaccinurilor împotriva Covid-19 pentru populaţia sa, a declarat ieri preşedintele Emmanuel Macron, care l-a primit în vizită la Paris pe omologul său sârb, Aleksandar Vucic, relatează Reuters. „Suntem într-o cursă contra timp în privinţa virusului”, a spus Macron, adăugând că opiniile sale asupra acestei chestiuni sunt împărtăşite şi de cancelarul german Angela Merkel şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. „Noi, europenii, trebuie să fim mai eficienţi în această chestiune. Ştiu că aceasta este şi intenţia cancelarului Merkel şi a preşedintei von der Leyen. Vom continua în următoarele săptămâni şi luni să accelerăm lucrurile”, a declarat şeful statului francez.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a purtat duminică discuţii strategice cu directorii executivi a şapte companii farmaceutice cu care UE a încheiat contracte pentru furnizarea de vaccinuri anti-Covid-19, în contextul în care UE se confruntă cu presiuni mari în privinţa strategiei sale de vaccinare a populaţiei. „Pandemia a evidenţiat factorul limitativ al capacităţilor de producţie. Este esenţial să abordăm aceste provocări”, a declarat şefa CE, citată într-un comunicat dat publicităţii după încheierea videoconferinţei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: