Drumurile din judeţ, acoperite cu zăpadă

> Peste 100 de utilaje acţionau ieri pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi judeţene

Prefectura Suceava a anunţat, ieri dimineaţă, că nu se înregistrau probleme în ceea ce priveşte circulaţia rutieră pe sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene.

Sursa citată arăta că începând cu data de 31 ianuarie, ora 16, Secţia Drumuri Naţionale Suceava a acţionat pe toate căile de circulaţie rutieră aflate în administrare, în medie cu 44 de maşini şi utilaje, cu un consum de 250 tone sare şi 50 tone amestec sare/nisip. Pe drumurile aflate în administrare alternau sectoare cu carosabil la negru cu sectoare acoperite cu zăpadă apoasă.

În acelaşi timp, pe căile de circulaţie rutieră aflate în administrarea şi exploatarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava se circula „în condiţii de iarnă”, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă în strat subţire (5 cm). Pentru prevenirea şi combaterea poleiului se intervenise cu 31 utilaje şi s-au împrăştiat 237 tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile naţionale din administrarea Secţiei Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, circulaţia era asigurată „fără probleme deosebite”. Carosabilul era umed pe DN 17, pe celelalte drumuri administrate fiind acoperit de zăpadă frământată (0-1 cm). În cursul nopţii şi al dimineţii de luni se înregistrau precipitaţii sub formă de ninsoare pe toate sectoarele de drum naţional. Şi continua să ningă… Pentru îndepărtarea zăpezii se acţiona cu 30 de utilaje dotate cu lamă şi răspânditor, folosindu-se 196 tone sare şi 101 tone nisip.

Prefectura Suceava a precizat că situaţia era monitorizată permanent, intervenindu-se în funcţie de starea vremii şi de condiţiile de trafic. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: