Preşedintele CJ Gheorghe Flutur:

Consiliul Judeţean Suceava nu crede în reducerile de personal

> „În această perioadă bătălia va fi pe iniţierea de proiecte europene” a declarat şeful executivului judeţean

„Prioritatea de grad zero pe care o avem pe masă, eu şi toţi colegii, este întocmirea de proiecte europene”.

Afirmaţia aparţine lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, care a precizat că, în acest sens, a avut discuţii repetate cu salariaţii instituţiei judeţene, accent punându-se tocmai pe imperativul amintit şi mai puţin pe restructurări şi reduceri de personal.

„În alte judeţe se discută mereu despre reduceri de personal şi restructurări, însă abordarea mea este că nu la asta trebuie să ne gândim. De aceea le-am cerut salariaţilor să fie implicaţi în diversele proiecte europene” a declarat şeful executivului judeţean.

În şedinţa deliberativului judeţean de la sfârşitul săptămânii trecute, Flutur a informat plenul aleşilor judeţeni că, în vederea identificării şi exploatării oportunităţilor oferite de finanţările europene nerambursabile, a avut un periplu pe la ministere de resort, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, dar şi la alte entităţi cu specific, „astfel încât să aducem fonduri cât mai multe acasă”.

Preşedintele CJ a evidenţiat priorităţile digitalizării 100%, inclusiv în relaţia cu unităţile administrativ-teritoriale; operaţionalizarea unităţii de implementare pentru construirea centurilor ocolitoare; dezvoltarea proiectelor din turism, cât şi pe cea a obţinerii de finanţări guvernamentale, dar şi europene pentru împădurirea terenurilor degradate.

Consiliul Judeţean, prin specialiştii pe care îi are, se va implica şi în sprijinirea unor proiecte ale unităţilor administrativ-teritoriale „care nu sunt strict în grădina Consiliul Judeţean”, cum ar fi modernizările de la Salina Cacica, tabăra din Bucşoaia şi Vama Siret.

„Suntem deschişi, deoarece în această perioadă bătălia va fi pe iniţierea de proiecte europene” a declarat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: