Municipiul Suceava

Se vor demola garaje, se vor construi parcări supraterane

> În cartierul Obcini ar urma să se construiască o grădiniţă şi o creşă

Primarul Ion Lungu a anunţat că vor fi demolate mai multe garaje provizorii din municipiul Suceava şi se vor amenaja parcări supraterane, iar în cartierul Obcini se vor construi o grădiniţă şi o creşă.

Lungu a spus că o parcare supraterană va fi amenajată pe strada Ştefan Tomşa, în spatele sediului Primăriei, unde vor fi demolate mai multe garaje.

El a mai declarat că, „fără a panica pe nimeni”, în cartierul Obcini vor fi demolate unele garaje şi se va construi o grădiniţă cu program normal, cu fonduri europene, dorind şi o creşă, pentru că pe fonduri europene nu se pot construi grădiniţe cu program prelungit.

Primarul a evitat să spună câte garaje vor fi demolate, subliniind că se vor efectua dezbateri publice pe această temă.

El a spus că şi în zona cartrodromului urmează să fie amenajată o parcare supraterană.

„Trecem la dărâmarea de garaje” a spus primarul, care a precizat că municipalitatea are nevoie de terenul respectiv.

Ion Lungu a arătat că municipalitatea a pierdut două milioane de euro pentru că nu avea teren în Obcini pentru construcţia unei grădiniţe.

El a mai informat că în locul parcării actuale a pieţei centrale va fi amenajată o parcare supraterană.

Primarul a subliniat că sunt zece amplasamente stabilite pentru parcări supraterane, care vor conduce la descongestionarea traficului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Un comentariu

  1. Cred ca nu este o idee rea! Doamne ajuta!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: